Este invazie de ciori şi grauri în județul Buzău. Păsările atacă culturile de porumb sau floarea-soarelui și lasă pagube uriașe. 

Păsările nu mai pot să găurească știuleții cu ciocul

Pentru a-şi salva cultura, un bărbat din Smeeni şi-a adunat toate şosetele din casă şi a îmbrăcat cu ele o parte din ştiuleţii de porumb.

Astfel, păsările nu mai pot să găurească ştiuleţii cu ciocul.

Citeste si: Un primar din Gorj îi îndeamnă pe locuitori să îi toarne pe cei care fură apă

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Bărbatul susţine că în ultimele săptămâni cultura sa era atacată sistematic de păsări. Acesta mai precizează că metoda sa inedită poate fi aplicată pe o suprafaţă mică de porumb.

Invazie de ciori în județul Brăila

În ultima perioadă, sute de hectare de culturi agricole au fost distruse de ciori. Păsările distrug totul în cale şi au compromis culturile de floarea soarelui. Fermierii sunt disperaţi şi cer despăgubiri de la stat.

AJVPS Brăila a primit de la Ministerul Mediului acceptul să împuște 1.419 ciori, din sutele de mii sau chiar milioanele de exemplare aflate pe raza celor 25 de fonduri de vânătoare gestionate pe raza județului Brăila. 

Citeste si: Aproape 90.000 de hectare din 19 județe sunt afectate de secetă

Situaţia este cunoscută şi de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, care recunosc, însă, că nu au ce face.

Până în urmă cu câțiva ani, combaterea ciorilor nu numai că nu era restricționată, ci era încurajată de statul român. Vânătorii autorizați primeau două cartușe gratis pentru fiecare exemplar de cioară împușcat, aceste păsări fiind considerate dăunători pentru culturile agricole. În ultimul timp, însă, ciorile beneficiază de protecție, laolaltă cu alte specii de păsări.

Citeste si: Se anunță un nou val de scumpiri în România. Lista alimentelor care vor avea prețuri mai mari

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si