Un funcționar public din Argeș a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului

Un funcționar public din județul Argeș a fost prins în flagrant pentru dare de mită unui comisar de la Protecția Consumatorului.

Author: Ana-Maria Costea marți 27 septembrie 2022 , 12:27

Un funcționar public din Argeș a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un funcţionar public din judeţul Argeş a fost prins în flagrant când oferea mită unui comisar de la Protecţia Consumatorului pentru ca acesta să nu amendeze societatea reprezentată de soţia sa.

Citeste si: Doi polițiști sunt suspectați că au falsificat o testare cu aparatul etilotest

De ce a ales funcționarul public să ofere mită

„La data de 26.09.2022, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a unui funcționar public din cadrul unei instituții de pe raza județului Argeș, imediat după ce acesta a remis bunuri în valoare de peste 600 de lei, cu titlu de mită, unui angajat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, pentru a nu fi sancționată contravențional cu amendă societatea comercială reprezentată de soția funcționarului și a nu-i fi aplicată măsura complementară de ridicare a unui aparat de cafea”,

specifică DGA într-un comunicat de presă.

Citeste si: Zece șoferi din Maramureș au oferit șpagă pentru modificarea alcoolemiei din etilotest

„În fapt, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a efectuat un control la un aparat de cafea deținut de o societate comercială, unde a constatat mai multe deficiențe și ca urmare, a înmânat o invitație reprezentantei societății comerciale pentru a se prezenta la sediul instituției publice, precizându-i că aparatul va fi ridicat. Ulterior, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a fost contactat de către soțul reprezentatei societății comerciale, în repetate rânduri, care i-a solicitat să aplice un avertisment, fără măsura complementară de retragere a aparatelor și să se întâlnească, lăsând să se înțeleagă că o să-i dea diferite foloase, nespecificate, pentru ajutorul dat”, a mai adăugat DGA.

Cum a fost soluționat cazul

La data de 26.09.2022, angajatul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș a formulat denunț la sediul Serviciului Județean Anticorupție  Argeș, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

După contestarea infracțiunii flagrante, funcționarul public a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru putea fi continuate cercetările sub aspectul infracțiunii de dare de mită. Procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de acesta.

Citeste si: Un polițist de la Penitenciarul Rahova a fost trimis în judecată după ce a ajutat un deținut să intre cu substanțe interzise


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si