Un jurnalist a sunat la poliția din Deveselu și a cerut informații în limba engleză! Cum au reacționat agenții din localitatea care găzduiește scutul NATO?

Deși localitatea lor găzduiește o bază militară NATO, polițiștii din Deveselu nu stăpânesc limba engleză.

Radu Constantin, joi 22 august 2019 , 09:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Jurnaliștii de la Gazeta Oltului au realizat un experiment și au sunat mai mulți polițiști de la Deveselu, s-au prezentat a fi jurnaliști străini și le-au pus întrebări despre baza NATO în limba engleză.

”Am făcut un experiment. Am sunat câțiva polițiști de la secția de poliție Deveselu în frunte cu cel care o conduce, punându-ne în pielea unor jurnaliști străini care aveau nevoie de câteva informații. Unul dintre ei ne-a sugerat să ”calling one one two (112)” pentru informații, iar domnul Petrache ne-a închis telefonul când a auzit limba engleză”, scrie Gazeta Oltului.

Citeste si: Transhumanța, bătută de scutul antirachetă! Ciobanul de la Deveselu, obligat să-și demoleze stâna, nu va primi nici un leu despăgubiri de la MApN

Deveselu, punct strategic al Alianței Nord-Atlantice

Deveselu este o localitate rurală care găzduiește Sistemul Aegis de apărare antirachetă, fiind considerată o bază de importanță strategică pentru NATO. Secția de poliție rurală din Deveselu nu s-a schimbat însă prea mult de-a lungul timpului, cu excepția faptului că unii șefi s-au mai schimbat. Aceasta funcționează într-o clădire veche și, spun jurnaliștii citați, agenții nu cunosc limbi străine.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si