Cel puțin 10 tinere muncitoare agricole au murit marți în Egipt, după ce un microbuz s-a prăbușit de pe un feribot în fluviul Nil, la nord-vest de Cairo, a anunțat Ministerul egiptean al Sănătății.

Citește și: O femeie a fost îngropată de vie de soțul ei, după care criminalul i-a înscenat "bilete de adio". Au trecut 7 ani până s-a aflat adevărul

Bilanțul este de 10 morți până la ora redactării acestei știri și "ar putea crește”, după cum a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului, Hossam Abdelghaffar.

Ziarul egiptean Al-Ahram, care a raportat accidentul înaintea agențiilor internaționale, a informat că șoferul, care eliberase frâna de mână, a fost arestat în timp ce încerca să fugă de la locul tragediei.

Potrivit presei locale, șoferul ar fi intrat într-o "dispută verbală” cu unul dintre pasageri înainte de a părăsi vehiculul. Microbuzul s-a scufundat în satul Abu Ghalib, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de capitala Cairo, informează France 24.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alți nouă pasageri au fost transportați la spitalele din apropiere pentru a primi tratament pentru rănile suferite, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat ulterior.

Ministrul egiptean al Muncii, Hassan Shehata, a declarat că microbuzul transporta "fete care lucrează la o fermă”, dar nu a precizat dacă acestea sunt minore.

Căutări disperate după tragedie

Căutări disperate după tragedie

[Sursa foto: Twitter]

Ministerul Solidarității Sociale a declarat că va plăti compensații financiare "familiilor decedaților și răniților”.

În urma unei cercetări inițiale la fața locului, parchetul a dispus o inspecție tehnică a vehiculului pentru a stabili "motivele pentru care s-a scufundat în apă”, a relatat publicația Al-Ahram.

Accidentele navetiștilor sunt frecvente în Egipt, în special în zonele agricole de-a lungul Nilului, unde bărci mici și supraîncărcate transportă frecvent fermieri și muncitori.

Microbuzul s-a scufundat pe Nil, în satul Abu Ghalib

Microbuzul s-a scufundat pe Nil, în satul Abu Ghalib

[Sursa foto: Ahram.eg]

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si