Luminiţe de Crăciun de 1 milion de euro în Constanţa! În timp ce unii constănțeni se așteaptă ca orașul să fie luminat spectaculos, de toți banii, alții consideră cheltuiala o risipă a banilor publici. Mai ales că decorațiunile de sărbători sunt de 3 ori mai scumpe decât cele din Capitală.

Decoruri ce-ți iau ochii, bulevarde pline de culoare și artificii ce vor lumina cerul de la malul mării.

Asta promit autoritățile locale de un milion de euro, cât vor cheltui anul acesta pe instalațiile de Crăciun. Vorbim despre 8 parcuri și 17 străzi principale pentru care au fost închiriate luminițe de la o firmă din Buzău.

Citeste si: Târgul de Crăciun Bucureşti 2021: Când se deschide Bucharest Christmas Market

Suntem acum pe bulvardul Tomis, șoseaua principala a orașului Constanta, ce are aproximativ 7 kilometri. Aici vor fi montate peste 550 de decorațiuni, care vor face bulevardul să arate spectaculos, promit autoritățile.

Ce spune Primăria Constanţa despre luminiţele de Crăciun de 1 milion de euro

Primăria consideră că merită investiția, mai ales că iarna trecuta noul primar a făcut economie, fiind primul an de pandemie.

,,Anul trecut am apelat la bunavoință sponsorilor pentru a amenaja anumite zone din Constanţa, în acest an poate că mulți considera că nu e o cheltuiala adecvata pentru vremurile acestea pline de pandemie dar poate că într-un fel avem nevoie de un pic

de lumina în vremurile astea grele", spune Alin Vintilă, purtător de cuvânt Primăria Constanţa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Grinch a furat luminițele de sărbători

"Mi se pare o idee buna pentru spiritul sărbătorilor, adică chiar este o chestie buna", afirmă un constanţăm

"Daca o să fie frumos, probabil că merita daca nu...", afirmă o locuitoare din Constanţa.

În schimb, alți constănțeni spun că suma este exorbitantă pentru niste luminite de sarbatori.

Constănţenii sunt nemulţumiţi: "Se aloca bani pentru nimicuri"

"O prostie fiindcă se aloca bani pentru nimicuri și pentru ceea ce ar trebui să aloce bani nu se aloca. De exemplu în loc să se facă spitale și să obțină fonduri pentru cee ace mai important, pentru ca suntem intr-un mare.. se aloca pentru iluminatul public", precizează o altă femeie.

Citeste si: VIDEO| Bradul din Brașov care cântărește 7 tone

După Constanța, cele mai scumpe luminițe de Crăciun vor fi anul acesta la Galați, unde s-au investit 600.000 de euro. Abia apoi, în topul decorațiunilor usturătoare intră Capitala, cu luminițe care vor costa de două ori mai puțin decât orașul de la Dunăre.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si