Gheorghe avea sotie si o fiica de cativa anisori si pentru ele era dispus sa munceasca din greu. In dimineata zilei de 29 iulie 2008, alaturi de alte persoane s-a urcat intr-un microbuz si dus pe campurile din Nuova Cliternia pentru a culege si a incarca rosii. La un moment dat, din cauza caldurii excesive, s-a prabusit la pamant, dar a fost lasat acolo sa agonizeze de colegii sai. Se pare ca acestia erau infricosati de o posibila interventie a politiei si a riscului de a fi repatriati pentru ca se aflau ilegal la munca pe teritoriul Italiei.

Vaduva lui Gheorghe, alaturi de fiica si de reprezentantul unei asociatii care o ajuta

Gheorghe a fost pur si simplu lasat sa moara intr-un sant de la marginea campului unde lucra, a acuzat vaduva lui, care a cerut sa se faca dreptate si ca vinovatii sa plateasca. Dupa noua ani de lupta prin tribunalele italiene, in urma cu cateva saptamani s-a dat verdictul. Episodul a fost incadrat la simpla fatalitate, si nicidecum ca moarte la locul de munca.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tribunalul din Larino i-a achitat pe proprietarii fermei unde lucra barbatul, hotarand ca pentru moartea lui Gheorghe Radu nu exista vinovati.

Cateva asociatii si sindicate din Italia, dar si vaduva lui Gheorghe Radu spun ca vor continua sa se lupte pentru dreptate, pentru ca muncitorii de genul romanilor sa nu mai fie considerati "sclavi pe plantatie" de fermierii italieni. 

De tragedie, undeva pe campul de la Nuova Cliternia, intr-un sant unde si-a dta sfaristul barbatul de 35 de ani se afla o cruce, ridicata cu ajutorul unei asociatii si unde vaduva se duce de cate ori poate si aprinde cate o lumanare.

FOTO: termolionline.it
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si