Un nou mesaj RO-Alert în Bucureşti: Ce avertisment transmit autorităţile?

Locuitorii Capitalei au primit, astăzi, 20 octombrie, un nou mesaj RO-Alert care avertizează asupra ratei mari de răspândire a coronavirusului. Astfel, autorităţile fac apel la respectarea normelor de siguranță.

Author: Andreea Stoica marți 20 octombrie 2020 , 10:58

Mesaj RO-Alert Bucureşti
Mesaj RO-Alert Bucureşti
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Atenţie! În municipiul Bucureşti, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat- peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! ŞCOLILE îşi vor desfăşura cursurile online.

Activitatea în INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacol sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele patru zile. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dvs. sau a celor din jur!", transmite DSU- IGSU, în mesajul RO-Alert.

Mesaj RO-Alert Bucureşti
Mesaj RO-Alert Bucureşti

Purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv pe stradă, începând de marți, ora 0:00, a anunțat purtătorul de cuvânt al prefecturii, după ședința Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență.

În cazul nerespectării acestei măsuri, persoanele surprinse de oamenii legii fără mască de protecție vor putea fi sancționate cu amenzi cuprinse între 500 – 2500 de lei.

Indicele de infectare cu coronavirus în București a trecut de 3 începând de duminică. În aceste condiții intră în vigoare, prin decizii ale comitetelor locale de situație de urgență o serie de restricții. Acestea vor fi evaluate la 14 zile.

De asemenea, Cursurile se vor desfășura exclusiv online în toate școlile din București.

Citeste si: VIDEO- Șocant! Un ambulanțier cu COVID s-a sinucis

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole.(...) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor- doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Hotărârea CMBSU vizează instituţiile de învăţământ de stat şi private din Capitală.

"Pentru faptul că s-a calculat această rată a incidenţei calculată pe ultimele 14 zile, ieri a fost 3,02, astăzi 3,19, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a venit cu un set de propuneri care au fost puse în discuţie şi supuse aprobării Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. În aplicarea hotărârii de Guvern nr. 856 pe 2020, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, începând cu ora 0,00, data de 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi, ne referim la activitatea didactică desfăşurată faţă în faţă. A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole evident. S-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice, ne referim şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, fiind acoperite nasul şi gura", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Citeste si: Șoc și groază în cel mai mare spital de urgență din România. Situația este critică

Anunţul făcut de premierul Ludovic Orban privind restricţiile din Bucureşti

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că în Bucureşti masca de protecţie va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise, iar cursurile şcolare vor trece în sistem online, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de trei la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

"În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcţia de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore şi prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în termen de maximum 48 de ore. Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă", a declarat premierul duminică.

Citeste si: Vestea pe care o așteaptă o lume întreagă! Au fost publicate primele imagini cu vaccinul pentru tratarea coronavirusului

El a menţionat că principalele măsuri sunt prevăzute în cuprinsul hotărârii adoptate de Guvern.

"În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise- să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare", a precizat Orban.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si