Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere/ Asistentă: ”Lucrăm pentru a înțelege de ce se produce fiecare incident”

Un incident îngrozitor s-a întâmplat la un spital din Anglia, unde o mamă și-a scăpat din brațe bebelușul, la câteva zile după ce i-a dat naștere acestuia.

Author: Stefania Pavel vineri 10 martie 2023 , 12:14

Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere

Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere

[Sursa foto: Mirror]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bebeluș în vârstă de trei zile a căzut din brațele mamei sale adormite la Royal Stoke Hospital, Anglia.

La doar câteva zile după ce a fost declarat un incident critic, alte două incidente care au implicat decese natale au fost, de asemenea, investigate de către organismele de supraveghere. 

Bebelușul dormea, în momentul în care a fost scăpat din brațe

Bebelușul fusese legănat în brațele mamei sale în timp ce aceasta dormea, când a căzut pe podea la trei zile după naștere, potrivit documentelor, în ciuda faptului că medicii au avertizat-o să nu facă acest lucru. Documentele care detaliază incidentul din decembrie nu au oferit informații dacă nou-născutul a fost grav rănit în urma căderii, dar au dezvăluit că alte două incidente care au implicat decese, sunt, de asemenea, în curs de examinare. 

Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere

Un nou-născut a căzut din brațele mamei sale la câteva zile de la naștere

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Noi detalii în cazul Mădălinei, la 100 de zile de la dispariție! Polițiștii au o nouă pistă

La un alt spital, un bebeluș a murit la scurt timp după ce s-a născut, în timp ce un al treilea a fost, de asemenea, investigat din luna precedentă, implicând o mamă care a murit în grija spitalului. Cu toate acestea, documentele spitalului au arătat că nu au fost identificate probleme în ceea ce privește îngrijirea spitalului, iar rudele îndurerate au fost îngrijite de o asistentă și de o moașă de doliu. 

Citeste si: Dovada că Alex Leonte și Manuela Lupașcu sunt împreună! Cum au fost surprinși cei doi- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Acest lucru vine după ce spitalul a fost de acord ca toate incidentele raportate la Healthcare Safety Investigation Branch (HSIB) să fie înregistrate ca fiind "critice", apoi "reescaladate dacă este necesar".

11 incidente din spital sunt cercetate

Există alte 11 incidente grave descrise în documente ca fiind "în curs de desfășurare", dintre care unele sunt încă în curs de investigare. În unele cazuri, investigația relevantă a fost finalizată, iar spitalul este în curs de a lua măsuri pentru a preveni probleme similare în viitor. Printre aceste cazuri se numără cel al unei mame căreia i s-a prescris o doză greșită de medicament împotriva coagulării după ce a născut în iunie anul trecut. Aceasta a suferit o "embolie pulmonară acută"- o obstrucție a arterei pulmonare.

Două incidente de deces neonatal - ambele în 2022 - sunt, de asemenea cercetate.

Două incidente de deces neonatal - ambele în 2022 - sunt, de asemenea cercetate

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Românca care și-a vândut copila într-un cinema și-a făcut un adevărat „palat”. „Se tot ducea la bătrânul ăla de 5, 6 ani”

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Două incidente de deces neonatal- ambele în 2022- sunt, de asemenea, încă 'în curs de desfășurare'. "UHNM are protocoale stricte pentru a investiga pe deplin orice incident grav care este înregistrat în spitalele noastre”, a declarat Ann-Marie Riley, asistenta șefă a Trustului NHS University Hospitals of North Midlands (UHMN) NHS Trust.

"Luăm foarte în serios toate incidentele din serviciile noastre de maternitate și din toate serviciile spitalicești și lucrăm îndeaproape cu personalul nostru pe toată perioada investigației, pentru a înțelege de ce se produce fiecare incident și cum ne putem îmbunătăți practicile", a mai adăugat aceasta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si