Un nou născut de 15 zile este cel mai mic cu COVID-19. Bebelușul este internat la ATI, la Spitalul Grigore Alexandrescu

La Spitalul Grigore Alexandrescu, secția ATI, sunt internați 27 de copii, toți provenind din familii nevaccinate.

Author: Diana Bostan joi 14 octombrie 2021 , 18:12

Un nou năcut de 15 zile este infectat cu covid-19

Bebeluș infectat cu COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un bebeluş de 15 zile şi de o fată de 15 ani care are obezitate sunt internați la secția ATI a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

În total, în unitatea sanitară sunt internaţi 27 de copii care suferă de COVID-19. 

În total 27 de copii suferă de COVID-19

“La Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu din Capitală sunt internaţi 27 de copii cu COVID-19, dintre care doi sunt intubaţi. Este vorba despre un nou născut de 15 zile şi despre o fată de 15 ani care suferă şi de obezitate. Alţi 5 copii din cei 27 primesc oxigen pe mască. Toţi copiii internaţi în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu cu COVID-19 provin din famili nevaccinate, iar părinţii cu care sunt internaţi şi care au boala primesc şi ei tratament de specialitate”, a explicat pentru News.ro dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Copiii internați prezintă și comorbidități, iar fiecare zi contează pentru ei.

Citeste si: Vizita oficială a lui Klaus Iohannis în Letonia a fost amânată

COVID-ul și apariția sindromului PIMS

“La copil este sindromul PIMS şi apare de obicei după ce trece copilul prin COVID, este expresia furtunii de citokine de la adult, sindromul multi-inflamator sistemic. Apare după o lună de zile, acum nu putem vorbi de PIMS la copiii din ATI, vorbim de boala COVID, dar am avut inclusiv în ATI, în trecut, copii cu PIMS.”, a explicat dr. Raluca Alexandru.

La Spitalul de copii Marie S. Curie din Capitală sunt internaţi în secţia de ATI doi copii diagnosticaţi cu COVID-19. Alţi 20 de copii sunt internaţi cu forme medii de boală pe secţiile spitalului.

La Institutul de Boli Infecţoase Matei Balş din Capitală, în jur de 5% din totalul celor internaţi cu boala COVID-19 sunt copii, în jur de 10 pacienţi.

Citeste si: Localitatea din România care a ajuns la incidența de 26 la mia de locuitori. Unde se situează Capitala în ultima raportare?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si