Capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, a doborât sâmbătă un nou record de căldură, mercurul din termometre urcând până la 34,7 grade Celsius, a anunţat serviciul naţional de meteorologie  din țara central americană.

Citește și: VIDEO Cât costă un sejur pe "litoralul Ardealului". Mii de turiști sunt așteptați cu prețuri pentru toate buzunarele

Anunțul a venit în contextul în care ţara se confruntă cu un val de căldură care a făcut 48 de victime începând din luna martie, informează Agerpres.

Record de temperatură în Ciudad de Mexico

"În după-amiaza (de sâmbătă), s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură de la începutul statisticilor, la observatorul din Tacubaya, în Ciudad de Mexico", a precizat serviciul într-un comunicat.

"Precedentul record a fost de 34,4 grade Celsius, observat pe 24 mai, la aceeaşi staţie", a adăugat textul.

Record de temperatură în Ciudad de Mexico

Record de temperatură în Ciudad de Mexico

[Sursa foto: Diario de Mexico]

48 de decese în Mexic din cauza căldurii extreme

Mexicul a înregistrat 48 de decese din cauza unui puternic val de căldură observat din luna martie, a anunţat vineri guvernul.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o atingă- wowbiz.ro

Potrivit unui raport epidemiologic al Ministerului Sănătăţii, care include date până la 21 mai, 956 de persoane au avut de suferit în diferite grade din cauza temperaturilor ridicate.

Statul Veracruz (est), care se învecinează cu Golful Mexic, a înregistrat cel mai mare număr de decese, 14, urmat de Tabasco (sud), San Luis Potosi (nord) şi Tamaulipas (nord-est), cu câte opt decese.

În 2023, un număr record de 419 decese atribuite căldurii fusese înregistrat în cele aproape opt luni ale sezonului cald din Mexic, potrivit statisticilor oficiale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic au avertizat miercuri că temperaturile ar putea creşte şi mai mult în următoarele două săptămâni şi ar putea continua să doboare recorduri.

Citeste si: Cosmin din Casa Iubirii a fost descalificat! Vestea care i-a lăsat pe concurenți cu gura căscată. „Ștefania, dacă mă crezi, eu te aștept!”- kfetele.ro

Citeste si: Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt niște idioețenii foarte mari"- radioimpuls.ro

Căldura intensă a provocat o penurie de apă îmbuteliată şi de blocuri de gheaţă în magazinele din capitala mexicană şi din suburbiile sale, unde trăiesc circa 22 de milioane de persoane.

Imagini cumplite din orașul Puebla, Mexic 

Vremea extremă a făcut ravagii și în orașul Puebla din Mexic. Viituri, gheață uriașă pe stradă pot fi văzute în imaginile de pe reșelele sociale:

Scene desprinse parcă din filmele apocaliptice:

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si