Un nou vaccin ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri seară, că vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie, dacă datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului vor fi suficient de cuprinzătoare şi robuste.

Author: Andreea Bolocan miercuri 17 februarie 2021 , 21:46

vaccin coronavirus anti-covid johnson & johnson
Vaccinul Johnson & Johnson va putea fi autorizat în luna martie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CVCAV a precizat și faptul că Novavax și CureVac transmit date, în prezent, către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru revizuire continuă.

EMA va trebui să evalueze în aprofunzime vaccinul Johnson & Johnson

Primul pas care va fi făcut pentru a putea fi autorizat vaccinul celor de la Johnson & Johnson va consta în evaluarea aprofundată a vaccinului de către Agenția Europeană a Medicamentului.

”Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiţionată de punere pe piaţă a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen. Ce urmează? EMA va efectua o evaluare ştiinţifică independentă şi aprofundată a vaccinului.”

Citeste si: VIDEO- Alcool după vaccin. Ce spun specialiștii despre așa o combinație

Următorul pas va fi făcut de către Comisia Europeană, și anume autorizarea punerii pe piață în Uniunea Europeană a vaccinului de la Johnson & Johnson, numai în cazul în care vaccinul este evaluat de către EMA ca fiind unul sigur.

”Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur şi eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizaţii de punere pe piaţă în UE. Vaccinul poate fi

apoi utilizat în statele membre UE” a transmis, miercuri, Comitetul de coordonare a vaccinării.

EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson în mod continuu

Sursa citată a precizat că, pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson/ Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.

Citeste si: COVID-19 face victime la grădiniță. Cazuri de infectare în rândul angajaților

”Experţii EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare şi robuste”, a mai transmis CNCAV. Sursa citată a precizat că alţi doi producători de vaccinuri, CureVac şi Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si