După cinci săptămâni petrecute în captivitate, locotenentul s-a reîntors acasă în urma unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina.

Ofițerul a povestit cu groază clipele trăite sub captivitatea rușilor

”Totul a început la 3 dimineața, când am fost treziți de un semnal de alarmă de luptă. Ne-am ridicat, ne-am îmbrăcat şi apoi ne-am dus spre posturile de luptă. Am văzut nava de luptă "Moskva" şi mai multe vase de patrulare.

Se apropiau de coaste, iar la ora 11, "Moskva" se apropiase foarte mult, la mai puţin de 500 de metri şi ne-a somat să evacuăm insula. Ne-au spus că au trei vase pentru evacuarea noastră, dar au condiționat evacuarea de predarea armelor. Comandatul nostru a decis că nu va accepta să fim evacuați decât dacă ni va permite să ne păstrăm armele”, a spus el.

Citeste si: Un grup de refugiați din Ucraina a fost prins în flagrant când spărgeau un apartament din Capitală

Rușii trăgeau de pe nava de război "Moskva" și își foloseau aviația pentru a bombarda: „Ne-am adăpostit, dar nu aveam decât câteva adăposturi și eram nevoiți să alergăm de la unul la altul. Așa că am depus armele și am fost conduși într-o colibă”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cei capturați au fost obligați să stea cu fața în pământ ore în șir: „Ne-au dat mâncare și ceai, iar cele din urmă, a trebuit să ne îmbarcăm în navele de patrulare și să plecăm în Federația Rusă”, povestește Zakablik Valeri Viaceslavovici, locotenent, brigada 35 infanterie marină,  Ucraina

Rusia a făcut repetiții pentru un atac nuclear lansat din Kaliningrad

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în acest teritoriu situat între Polonia, Lituania și Marea Baltică au fost simulate lansări electronice de sisteme balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, în cursul unor manevre militare.

Citeste si: O nouă operaţiune de evacuare a civililor din Mariupol a fost finalizată miercuri, anunțul a fost făcut de ONU

Forțele ruse au efectuat lovituri unice și multiple asupra unor ținte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare și posturi de comandă ale unui inamic fictiv, se spune în comunicatul ministerului rus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si