Vasile Apătroaiei a mărturisit, siderat, că i s-a făcut imediat rău atunci când a citit decizia de recalculare. A muncit toată viața ca fochist pe locomotivă, în condiții deloc prietenoase, iar acum s-a trezit cu pensia scăzută. Câștiga lună de lună puțin peste 7.000 de lei, dar de luna viitoare poștașul îi va aduce 4.800 de lei.

Revoltat, pensionarul din Ilfov mărturisește că nu i-a venit să creadă ce a văzut în decizia de recalculare a pensiei.

„Mi-era rău, am leșinat când mi-a venit asta ieri. Am fost fochist, la 18 ani eu dădeam cu lopata la locomotiva cu aburi. Am lucrat numai pe locomotivă, doar vreo 2 ani și ceva- 3 ani am avut și eu condiții normale. Am ieșit la pensie, apoi. E posibil, domnule, așa ceva?! S-a muncit corect și muncă... Știți, în condiții grele! Și uite: acum mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800 de lei. E posibil așa? Uite, uitați-vă aici: nu e nimic! E posibil așa ceva?”, a spus Vasile Apătroaiei, citat de Gândul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele semne că începi să îți pierzi memoria. Vlad Ciurea: ”Abia atunci trebuie să te îngrijorezi”- antena3.ro

Citeste si: Surse: Cine va fi premierul României în guvernarea PSD-PNL-USR-UDMR. Primele decizii luate în urma negocierilor- stirileprotv.ro

Citește și: Un spaniol, șocat de salariile din România: "Abia acum înțeleg"

Citește și: Cum poți să contești decizia de recalculare a pensiei. "Există un termen în care acest lucru poate fi făcut"

 

De ce a scăzut pensia de la 7.300 la 4.800 de lei?

Președintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaților CFR, Rodrigo Maxim, a explicat motivul pentru care pensia bărbatului a ajuns să fie scăzută după recalculare.

Citește și: Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 septembrie 2024. Majorarea este la jumătate față de cea promisă

„La cei care sunt în condiții de muncă speciale, cum sunt mecanicii de locomotivă, mecanicii ajutori și mecanicii instructori, aceștia pierd. Se elimină indicele de corecție, acel indice de corecție era aplicat punctajului mediu anual și creștea cu 10- 20-30%, acel punctaj mediu anual în funcție de anul în care s-a ieșit la pensii și de coeficientul de corecție care era în anul respectiv. Scoțându-l, eliminându-l automat, rezultă pensii mai mici după recalculare”, a declarat Maxim.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si