Un politist din Calarasi si-a pus viata in pericol pentru a salva trei sinucigasi: "Bausera soda caustica si s-au aruncat in apa"

Gabriel Andronescu, 39 de ani, un politist de la Transporturi Calarasi, patrula, duminica, in zona Portului in parcul Central cand a observat o batrana, un barbat de 51 de ani si o femeie de 43 de ani ca incearca sa se sinucida.

Author: V.P. luni 09 octombrie 2017 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Barbatul a povestit pentru Adevarul ca a sarit imediat in Borcea si i-a scos pe toti trei la suprafata. El marturiseste ca a fost o misiune extrem de dificila si abia acum si-a dat seama ca si-a pus viata in mare pericol, findca sinucigasii nu doreau sa fie salvati.

"Fusese vreme rea, iar acolo sunt mai multe ambarcatiuni acostate. Am mers cu masina pe mal sa vad daca e totul ok. La cateva sute de metri am observat pe mal 3 persoane care au intrat in apa imbracate si se duceau spre larg. Mi-am dat seama ca vor sa se sinucida. Am inceput sa strig, am pus girofarul in functiuni pentru a-i atentiona, insa n-am primit niciun raspuns. Cand am ajuns in dreptul lor am gasit mai multe sticle cu soda caustica. Bausera inainte si apoi au intrat in apa", povesteste politistul.

Barbatul a sarit intr-o barca si a ajuns la ei sa ii salveze. A reusit sa prinda batrana de mana, iar ceilalti doi, care erau inca in stare de constienta, refuzau categoric sa fie salvati.

"La un moment dat pe mal au mai aparut 2 barbati care au sarit intr-o barca si mi-au venit in ajutor. A fost cumplit, ma puteau trage si pe mine in apa, erau deja in stare critica. Nu m-am gandit ca sunt in pericol, abia la cateva ore am realizat, insa acesta a fost impulsul de moment, nu stiam decat ca trebuia sa-i aduc vii la mal. Erau imbracati gros, era frig afafa si nici nu cooperau deloc pentru a fi salvati. Apa in acea zona poate sa aiba si 15 metru adancime, sunt gropi, sunt pericole imense", spune Andronescu.

"Ei au dorit cu orice pret sa moara. Am aflat ulterior ca nu au locuinta, garsoniera in care au locuit a fost executata silit pentru datorii, iar acum sunt pe strazi. E cumplit, o siutatie dramtica. Nu reusim sa-i gasim. Au ramas la spital la UPU duminica seara pentru a fi stabilizati insa au refuzat internarea si trimiterea la Bucuresti. E trist ca traim astfel de evenimente", a spus politistul.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si