Un scandal de amploare a avut loc în cimitirul din Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași. Potrivit informațiilor transmise de bzi.ro, un preot caterisit în urmă cu zece ani ar fi mers în cimitirul comunei pentru a ține câteva slujbe. Din păcate, preotul a fost scos afară din cimitir de jandarmi, pentru ca actualul paroh al comunei să oficializeze slujbele. Enoriașii au fost revoltați de cele petrecute!

Scandal în cimitir, între preoți, la Iași: "M-au scos cei de la pază cu forța afară" 

A fost o situație fără precedent în cimitirul din Bohotin, comuna Răducăneni, din județul Iași. Incidentul a avut loc în urmă cu o zi, când au fost sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena.

Un preot caterisit de peste 10 ani a dorit să oficializeze slujbe în intervalul 7.00-10.00, în cimitirul comunei. Din păcate, acesta a fost dat afară de jandarmi, pentru ca actualul paroh să poată ține slujbele. Preotul caterisit spune că i se încalcă drepturile de mai mulți ani.

Citește și: Un bărbat și-a pierdut viața după ce autoturismul în care se afla a explodat. Ipoteza șocantă luată în calcul de anchetatori

Imagine reprezentativă pentru cimitir

[Sursa foto: istockphotos]

„Eu am intrat în cimitir la 7.00,

dar m-au scos cei de la pază cu forța afară. Ei nu au niciun drept să intervină, ci doar atunci când cineva provoacă scandal, în rest, nu au acest drept. Eu sunt președintele Asociației Credința Străbună, cu funcția de preot, am același drepturi ca slujitorii din orice alt cult religios. Dumnealor încalcă o lege. Îmi solicită aprobare pentru a intra în cimitir, dar eu nu am aprobare pentru asta. Sunt ani de zile de când mi se pune piedică pentru a pătrunde în cimitir...
Eu nu am venit aici pentru un drept care la ora actuală îmi este încălcat. Eu am voie să intru în cimitir la orice oră”
, a declarat preotul caterisit, conform aceleiași surse.

Enoriașii care au asistat la scandal sunt revoltați. Se pare că aceștia îl condamnă pe preotul caterisit de faptul că stârnește revolte și caută doar bani.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

„De ce mai slujește, dacă a fost caterisit, doar ca să facă scandal, așa a făcut mereu”, ar fi spus un enoriaș.

„Să stea la poartă ca un cățeluș, dacă i-au plăcut fetele și banii”, ar fi spus un enoriaș.

Scandalul celor doi a degenerat pentru că preotul caterisit dorea să slujească în timp ce actualul paroh se afla în cimitir. Preotul actual i-ar fi permis vechiului paroh să slujească doar după ce termină el.

Citește și: VIDEO Femeie atacată din senin, în plină stradă, în București. Cine e bărbatul care a lovit-o și ce s-a întâmplat acum cu el

Un preot caterisit și actualul paroh dintr-o comună din Iași au iscat un scandal, în cimitir!

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor. „Nu o să fie nici cu Antoni, atât pot să zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cât costă taxa de moștenire în 2024?- radioimpuls.ro

„Când termin eu de slujit, o să-l las și pe dânsul în cimitir, nu sunt absurd. Pe la 10.30-11.00 eu termin de slujit, iar apoi poate intra dânsul să slujească la persoanele care doresc”, a declarat actualul preot din comună.

„Mă lasă să intru după ce termină el de slujit, dar oamenii sunt bolnavi, veniți de departe, ei vor să le slujești de dimineață, nu te așteaptă pe tine până la amiază” , a declarat preotul caterisit.

Între timp, cei doi preoți ar fi ajuns la sediul Jandarmeriei. Potrivit preotului caterisit, în ciuda discuțiilor, nu au putut ajunge la o înțelegere.

„Am fost chemat cu preotul Iulian Andrei la Jandarmerie, cred că am discutat 3 ceasuri, dar nu am ajuns la nicio înțelegere”, a mai declarat preotul caterisit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si