"Am primit un mesaj de la Parchetul Trapani, informandu-ma de ancheta”, a declarat el, subliniind ca a actionat numai pentru a salva vieti, cu cea mai mare transparenta.

Ajuns in Italia in adolescenta, dupa ce a fugit din Eritreea, intrat la Seminar la 45 e ani, el a devenit de aproape 15 ani un punct de referinta pentru migrantii din Eritreea şi, in general, din Cornul Africii, care nu au avut mult timp decat numarul sau de telefon pentru a cere ajutor.

"Don Moise” a primit şi zeci de apeluri pe zi, cel mai adesea de la migranti pierduti pe mare. El transmitea apoi coordonatele ambarcautiunilor Pazei de Coasta italiene şi cele malteze, dar uneori şi ONG-urilor care aveau nave in apropiere.
 

Probabil ca astfel a aparut numele sau in ancheta deschisa in toamna anului 2016, de Parchetul Trapani din Scilia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

In cadrul acestei anchete, justitia a sesizat saptamana trecuta vasul ONG-ului german Jugend Rettet, pentru suspiciuni de legaturi directe cu traficanti din largul Libiei.

Potrivit presei italiene, ancheta vizeaza operatiuni de salvare desfaşurate de ONG-urile Médecins sans frontières şi Save the children.

" Este complet paradoxal sa ataci organizatiile umanitare pentru a lupta impotriva imigratiei ilegale. Este ca şi cum a-i ataca medicii pentru a protesta fata de o boala”, considera Mussie Zerai.

"Ar trebui mai degraba sa ne ocupam de cauza bolii, de ceea ce face oamenii atat de disperati incat sa işi rişte viata pe mare”, a adaugat el, evocand in special sutele de mii de tineri din taberele pentru refugiati din Etiopia şi Uganda.
 

Citeste si: Cel putin 180 de morti in alunecari de teren din Sierra Leone

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si