Un profesor plănuiește să stabilească un nou record mondial trăind sub apă timp de 100 de zile, potrivit ABC News.

Citește și: EXCLUSIV: Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din septembrie 2024/ Profesor șah: ”Este o reușită care aduce o serie de avantaje cadrelor didactice, copiilor, elevilor”

Efortul său este parte a unui studiu al modului în care corpul uman răspunde la expunerea pe termen lung la presiuni extreme.

El spune că se așteaptă la îmbunătățiri ale sănătății sale, inclusiv la creșterea longevității și prevenirea bolilor legate de îmbătrânire.

Joseph Dituri speră să devină „suprauman”

Joseph Dituri, profesor de la Universitatea din Florida de Sud, speră să facă mai mult decât să stabilească un record mondial trăind sub apă timp de 100 de zile. El speră să devină „suprauman”.

„Corpul uman nu a stat niciodată sub apă atât de mult timp, așa că voi fi monitorizat îndeaproape”, spune Dituri într-un comunicat de presă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce îi pregătește Călin Georgescu democrației din România: „Nu vor mai fi partide politice în această țară. Niciunul!”- antena3.ro

Citeste si: Rezultate renumărare voturi. Lasconi și Ciolacu, despărtiți acum de peste 4.000 de voturi. USR acuză nereguli. Date parțiale- stirileprotv.ro

Citește și: Metoda incredibilă prin care ar putea fi diagnosticat cancerul. Ce au descoperit specialiștii

„Acest studiu va examina toate modurile în care această călătorie subacvatică afectează corpul uman, dar ipoteza mea este că vor exista îmbunătățiri ale sănătății mele datorită presiunii crescute”, a precizat omul de știință.

Ce speră să obțină Dituri de la experiența sub apă

Dituri, care a servit și ca ofițer de scufundări în Marina SUA timp de 28 de ani, consideră că un studiu anterior- care a arătat că celulele expuse la presiune crescută s-au dublat în cinci zile- sugerează că își poate crește longevitatea și poate preveni bolile legate de îmbătrânire prin trăind într-un mediu sub presiune.

„Așadar, bănuim că voi ieși supra-uman din aventura de 100 de zile”, spune el.

Citește și: Pacienți îmbolnăviți cu bună știință

Dituri, în vârstă de 55 de ani, va fi cazat într-un habitat de 100 de metri pătrați, la 30 de picioare sub suprafață, la Jules’ Undersea Lodge, lângă Key Largo.

În timp ce se află acolo, Dituri va continua să-și predea cursul de inginerie biomedicală online, în timp ce o echipă medicală îi documentează starea de sănătate, scufundându-se în mod obișnuit în habitatul său pentru a efectua teste.

Citeste si: Când va naște Geta Sterp și de ce a fost nevoită să se întoarcă înapoi acasă, după ce a mers la spital. „Eu una îmi doresc foarte mult să nasc natural”- kfetele.ro

Citeste si: Cum arată Apple, fiica în vârsta de 18 ani a lui Gwyneth Paltrow și Chris Martin- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat a păstrat o piatră ani de zile sperând că este aur. S-a dovedit a fi ceva mult mai valoros- antena3.ro

Înainte, în timpul și după proiect, Dituri va fi supus unor teste psihosociale, fiziologice și medicale care includ analize de sânge, ultrasunete, electrocardiograme și probe de celule stem.

Când Dituri a părăsit Marina SUA, a studiat la Universitatea din Florida de Sud pentru a afla despre leziunile traumatice ale creierului.

„Mulți dintre frații și surorile mele din armată au suferit leziuni cerebrale traumatice și am vrut să învăț cum să-i ajut”, spune el.

„Știam bine că presiunea hiperbară ar putea crește fluxul sanguin cerebral și am emis ipoteza că ar putea fi folosită pentru a trata leziunile traumatice ale creierului. Emit ipoteza că aplicarea mecanismelor de acțiune cunoscute pentru medicina hiperbară ar putea fi folosită pentru a trata un spectru larg de boli.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si