Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din anul școlar următor. În cadrul acestui proiect vor fi instruiți peste 3000 de învățători, care la rândul lor îi vor învăța pe copii tainele șahului. Vlad Ungureanu, profesor de șah a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre importanța acestei inițiative și despre beneficiile șahului pentru copii.

Șahul, un plus pentru educație

”Este un pas mare înainte, este o reușită care aduce o serie de avantaje cadrelor didactice, copiilor, elevilor. În ultimii ani activitatea Federației Române de Șah este deosebit de bogată, atât la nivel național cât și internațional”, a precizat Vlad Ungureanu.

Vlad Ungureanu - profesor șah

Vlad Ungureanu - profesor șah

[Sursa foto: Vlad Ungureanu - Facebook]

”Proiectul Educație prin Șah propune un curs acreditat – o noutate în sistem – și, probabil, va atrage foarte multe cadre didactice din mai multe motive: unii dintre ei își doresc o materie de studiu nouă, unii au cunoștințe despre șah și ar avea încredere să predea mai departe în școli, alte cadre didactice chiar își doresc și înțeleg utilitatea jocului de șah în școli”, a mai adăugat profesorul.

Citește și: Anchetă la o școală din Sălaj, acolo unde o elevă a primit o masă caldă cu un vierme înăuntru

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Șahul, care este considerat un sport al minții are numeroase beneficii asupra copiilor, și nu numai.

Beneficiile șahului pentru copii

”Personal, după o experiență de 25 de ani la catedră, atât în matematică cât și în șah consider că această materie este un mare plus pentru elevi. Pe parcursul acestor ani am avut șansa să observăm parcursul zecilor, sutelor, miilor de copii care au practicat șahul atât la nivel de performanță cât și de inițiere, iar concluzia este că aceștia au avut rezultate foarte bune și la școală”, a spus Vlad Ungureanu.

Citește și: "Profesoara anului" a dezvoltat o obsesie pentru un elev de 12 ani. Riscă 29 de ani de închisoare

Șahul este ceva aparte! Cei care îl descoperă nu-l mai pot uita! În primul rând, se pretează la vremurile pe care le trăim. Șahul în școli aduce copilul mai aproape de școală fiind o materie nouă și căutată atât de copii cât și de părinți. Sunt multe alte proiecte, programe care își propun, mai ales în mediul rural atragerea copiilor spre școală, evitarea abandonului școlar. Șahul este o astfel de resursă”, a mai precizat profesorul.

Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din septembrie 2024

Șahul va fi predat în școli ca materie opțională din septembrie 2024

[Sursa foto: Vlad Ungureanu - Facebook]

Introducerea șahului chiar ca materie obligatorie în școli este pe lista de priorități a Parlamentului European, încă din anul 2011. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În această lume în care elevii petrec foarte mult timp în fața dispozitivelor electronice, șahul îi aduce pe copii împreună, un plus în socializare. Gândiți-vă că, în general, un concurs de șah școlar poate ajunge la 3-4 ore, iar acest timp este de calitate, într-o acțiune a comunității și nu la calculator ”, a mai explicat Vlad Ungureanu.

În 37 de țări din lume, șahul este predat în școli că materie principală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si