În vreme ce administratorii blocurilor se așteaptă ca restanțierii să fie în număr din ce în ce mai mare, primarul Capitalei susține că toată lumea trebuie să plătească pentru modernizarea sistemului de termoficare.

De teamă să nu rămână fără apă caldă, căldură sau curent, Ştefan a făcut un credit la bancă, pentru a achita întreţinerea.

Citește și: Poștașii vor merge la training pentru a învăța să folosească cardurile de energie

A făcut împrumut ca să plătească întreținerea

"Eu am avut şi 10.000 lei restanţă şi am plătit. Am făcut un credit, plătesc pentru el acum. Trebuie plătită pentru că cu întreținerea e nasol. Dacă rămâi cu o lună în urmă automat îţi vine şi următoarea lună și îți va fi deosebit de greu să o plăteşti.", spune Ştefan Oprea, locatar.

Citește și: VIDEO- Haos la ajutorul de 1.400 lei pentru facturile la energie. Cum folosești cardul de energie

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Agitatori care instigau la violență pe TikTok, săltați de mascați. Descinderi în toată țara la cei care au promovat ura- stirileprotv.ro

"Dacă ne gândim, anul trecut am avut zăpadă şi temperaturi negative, iar anul ăsta nu am avut nicio zi de temperaturi negative și totuși facturile sunt duble."

, adaugă Mircea Paraschiv, preşedinte de bloc Sectorul 1.

"La ora actuală avem deja întârziere de o lună, două, trei. Cred că vor ajunge multe asociaţii în situaţie falimentară şi atunci furnizorii vor întrerupe.", mai spune Aurel Cristea, preşedinte de bloc Sectorul 2.

Citește și: Vârstă de pensionare femei 2023. Când se iese la pensie?

Haos la ajutorul de 1.400 lei pentru facturile la energie. Cum folosești cardul de energie

Cardul de energie, o idee bună pentru mulți români, dar greu de aplicat. ​Executivul nu știe toate adresele beneficiarilor și nici câți locuiesc la aceeași adresă pentru a calcula venitul eligibil pe gospodărie. 

Guvernul acordă în acest an un  ajutor de 1400 de lei, în două tranșe de câte 700 de lei, pentru decontarea datoriilor la plata facturilor de energie și gaze.

Ajutorul se adresează românilor vulnerabili. Vezi mai jos care sunt categoriile eligibile. 

Citește și:  VIDEO- Zahărul și energia electrică s-au scumpit cel mai mult în anul 2022. INS a anunțat rata anuală a inflației

Banii se acordă per loc de consum, iar în gospodăriile cu mai mulți locuitori, venitul pe membru de familie trebuie să fie sub 2.000 lei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si