Un român din Italia își strigă disperarea după ce cățelușa i-a fost luată de carabinieri: „Ajută-mă să o recuperez pe Maya!”

Un român stabilit în Reggio Emilia din Italia a fost obligat vineri, 10 martie 2023, să-și predea câinele carabinierilor. Bărbatul a fost nevoit să renunțe la cățelușa sa pentru că nu avea carnet de sănătate, microcip și nu era vaccinată. „Numele câinelui meu este Maya, ajută-mă să o recuperez”, este strigătul de ajutor al românului.

Author: Alexandra Costea miercuri 15 martie 2023 , 14:08

Un român din Italia își strigă disperarea după ce cățelușa i-a fost luată de carabinieri: „Ajută-mă să o recuperez pe Maya!”

Un român din Italia își strigă disperarea după ce cățelușa i-a fost luată de carabinieri: „Ajută-mă să o recuperez pe Maya!”

[Sursa foto: captură gazzettadireggio.it]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Românul stă pe o pungă acoperită cu o pătură în fața farmaciei municipale din Reggio Emilia, așteptând ca cineva să-i audă strigătul disperat.   „Scuză-mă, tu ești persoana care a avut câinele?”,

îl chestionează un reporter italian „Da, sunt eu”, răspunde imediat românul.

  „Care este numele lui?” „Maya”. Bărbatul scoate din buzunar un portofel vechi, pe care îl deschide larg pentru a arăta un document. Își citește actul de identitate și dezvăluie că este originar din Târgu Neamț.

Întrebat de reporter ce i-a spus poliția, românul susține că:  „Mi-l dau înapoi după zece zile pentru că a trebuit să aibă cip.  Mi s-au părut cam multe zile, dar mi-au spus că sunt și zilele de weekend, sâmbăta și duminica”

. Din buzunar, de data aceasta, scoate o bucată de hârtie scrisă de mână pe este scrie  „Canisa municipală Reggio Emilia, via Falesina nr.4, 0522943704” „Mi-au lăsat asta”, a povestit el

Citește și: Doru și-a snopit în bătaie colegul de celulă. Românul este închis în Spania

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

„Poți să mi-l aduci înapoi?”, a întrebat românul plin de speranță. Reporterul italiat face tot posibilul ca Maya să se întoarcă la stăpânul ei, dar, în mod realist românului cu greu îi va reuși să recupereze patrupedul.

Mai mult, Isabella Bertoldi, șefa municipală de la canișa din Cella contactată de publicația italiană gazzettadireggio.it, a explicat că, odată microcipată și supusă profilaxiei sanitare necesare, Maya va fi dată spre adopție.  „Mă îndoiesc că va veni bărbatul să revendice câinele și, dacă da, va trebui și el să facă o cerere conform regulilor în vigoare. Și dacă nu este cetățean italian, din câte am înțeles, nici nu va putea cere să-l adopte”.

Conform legii în vigoare, în a doua lună de viață, stăpânul câinelui are obligația să i se implanteze microcipul (oricine nu are implantat de către veterinar în limitele stabilite se pedepsește cu amendă de la 25 la 150 euro). Maya, însă,  „nu are mai mult de două luni”. Tot din punct de vedere legal, este posibil să adopți un cățeluș după șaizeci de zile de viață.

Maya nu va putea fi adoptată de bărbatul român

Românul, care stă de iarna trecută în centrul istoric al orașului Reggio, în special în fața bibliotecii, explică că Maya provine din România, acolo unde locuiește familia ei. În telefonul lui, cele mai recente fotografii din galerie îi arată împreună. Bărbatul locuiește zi și noapte, pe stradă pentru că nu vrea să meargă la cămin.   „După două zile trebuie să plătești”, susține el.  „Vreau să trimit banii familiei mele din țară”.

Citește și: Un șofer de TIR din Ucraina a fost abandonat într-o parcare de pe Valea Oltului și trăiește din mila românilor

Mai mult, animalele de companie nu au voie în căminele publice, în principal din motive igienice și logistice. O problemă care este în discuție de ceva vreme și care a fost abordată cu inițiative izolate în unele orașe. La Bologna, de exemplu, în urmă cu câțiva ani s-a înființat Kennel Refuge, spațiul de primire al Asp Città di Bologna și Open Group conceput special pentru cei care au un câine și nu se află într-un context stabil de locuințe. Oaspeților li se garantează colaborarea continuă cu un medic veterinar (pentru vaccinări, analize de sânge, prescrierea de tratamente și intervenții atât la domiciliu, cât și în clinică), achiziționarea de medicamente mai ieftine și distribuirea gratuită de hrană uscată și în cutie. O colaborare care ar fi neprețuită și pentru român, dacă ar putea să se reîntâlnească cu Maya.

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani- radioimpuls.ro

Giorgio Micagni, directorul autorității locale de sănătate a serviciului veterinar din Reggio Emilia, a declarat pentru sursa citată că  „dacă persoana fără adăpost al cărei câine a fost luat demonstrează că este capabil să se ocupe de animal și oferă garanții în acest sens, ar putea chiar să-l primească înapoi. De ce nu?”.

Citește și: Percheziții de amploare la domiciliul unui fost consilier general al PMP! A înșelat oamenii cu criptomonede


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si