Un şofer de taxi moare înecat la Capriata d'Orba în nordul Italiei, după surparea unui pod, în timpul unor furtuni violente

Un şofer de taxi a murit înecat în Italia, în timpul unor furtuni violente care au cauzat inundaţii şi au distrus un pod în nordul Italiei, au anunţat marţi pompierii, relatează AFP.

A.N.C, marți 22 octombrie 2019 , 19:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Taxiul a fost luat de ape în oraşul Capriata d'Orba, în regiunea Piemont (nord-vest), unde s-a surpat podul. Un pasager a reuşit să iasă din taxi şi a supravieţuit agăţându-se de un copac, potrivit presei italiene.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate din case luni, în Liguria (nord-est), iar pompierii au efectuat 900 de operaţiuni de salvare de la Genova la Milano, unde drumuri şi căi ferate au fost inundate, iar traficul a fost suspendat punctual.

Citeste si: VIDEO | Imagini terifiante cu șoferii teribiliști din Capitală. Unul dintre ei a lovit doi pietoni, a abandonat mașina și a fugit într-un mall

Citeste si: Tragedie fără margini în Constanța: Doi părinți și-au pus capăt zilelor când fiul lor a murit de cancer

Citeste si: Trei tați au făcut o trecere de pietoni cu lavabilă. Motivul este incredibil

Nivelul fluviului Po, care traversează Italia de la vest la est şi în bazinului căruia se face agricultură şi se cresc animale, a crescut cu 3,5 metri în 24 de ore, a semnalat Coldiretti, principala asociaţie agricolă italiană.

Potrivit Coldiretti, ”din cauza modificărilor climatice”, Italia a fost afectată de ”peste trei furtuni pe zi de la începutul toamnei, inundaţii, rafale de vânt şi grindină, cu 18% mai frecvent decât în aceaşi perioadă a anului trecut”.

Această nouă perturbare a afectat ”regiunile cele mai fragile din peninsulă, ca Piemont şi Liguria, unde 100% dintre comune sunt ameninţate de riscul hidrogeologic”.

În plus, aceste zone sunt ”fragilizate şi mai mult de betonare şi abandonarea terenurilor agricole, ceea ce a condus la dispariţia a 28% din suprafeţele cultivate în 25 de ani” pe teritoriul italian şi la o reducere cu 12,8 milioane de hectare a terenurilor utilizabile, potrivit Coldiretti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si