Tancul ucrainean T-72M1, capturat de forțele ruse, care ar fi fost renovat de compania bulgară Apolo Engineering are un kilometraj redus.
„Bulgaria nu a anunţat nicio livrare de tancuri, aşa că provenienţa lui este destul de misterioasă”, mai notează sursa citată.

Citeste si: Spania va livra Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă Leopard

Ucraina va beneficia de rachete anti-aeriene și tancuri Leopard din partea Spaniei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Spania va oferi Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă Leopard în ceea ce reprezintă o intensificare a asistenţei militare acordată de Madrid autorităţilor de la Kiev, potrivit unor surse guvernamentale.

Ce alte ajutoare va oferi Spania

Pe lângă arme, Spania va asigura și  antrenamentul militarilor ucraineni, care vor fi instruiți cum să folosească echipamentele primite. Antrenamentele vor avea loc în Letonia, unde se află 500 de militari spanioli, în cadrul operațiunii Prezență Avansată NATO.

Citeste si:  Vladimir Putin, dezlănțuit în primul interviu de la începerea războiului. "Lovim noi ținte! Le spargem ca pe nuci"

Ministerul spaniol al Apărării este în faza finală de livrare către Kiev a rachetelor anti-aeriene de joasă altitudine Shorad Aspide, pe care armata Spaniei le-a înlocuit cu sisteme mai avansate.

Ajutorul a venit în urma vizitei la Kiev a premierului Pedro Sanchez

Spania a furnizat Ucrainei muniție, echipamente de protecție individuală și armament ușor.

Potrivit surselor El Pais, decizia de creștere a ajutorul oferit Ucrainei a venit în urma vizitei la Kiev a premierului Pedro Sanchez, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski, pe 21 aprilie, dar a fost întârziată de complexitatea operațiunii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si