Un tren de călători a luat foc. Pasagerii, evacuați imediat

Momente de panică au fost sâmbătă dimineață într-un tren de călători care a plecat din Capitală spre Constanța. Ei bine, la nici cinci minute de la plecarea din Gara de Nord, pasagerii au început să simtă fum în vagoane. Deși inițial nu au fost alarmați, ulterior pasagerii au fost evacuați, deoarece fumul devenea înecăcios.

Author: Laura Macovei sâmbătă 24 septembrie 2022 , 12:56

Un tren de călători a luat foc. Pasagerii, evacuați imediat

Un tren de călători a luat foc. Pasagerii, evacuați imediat

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ana Maria Popa, unul dintre călătorii din tren, a declarat că li s-a spus inițial că nu ar fi niciun pericol și să stea liniștiți. 

„Fumul devenea înecăcios”

Trenul a plecat din gara București la 9:40, suntem în drum spre Constanța. La nici 5 minute de la plecare, deja am început să simțim miros de fum. La un sfert de oră ni s-a spus că nu e niciun fel de pericol, să stăm liniștiți.

A început să vină fum din ce în ce mai mult prin ventilație. Deci deja fumul, în vagonul 4 în care eram și eu, era deja suficient de înecăcios.

După alte câteva minute s-a oprit trenul şi am fost evacuați. Ne-au rugat, până se stinge flacăra deschisă, să ne îndepărtăm de tren.

În spatele trenului, sub tren eram chiar prezentă la momentul utilizării extinctoarelor. Din discuțiile din tren, se pare că era trasă frâna pe roata care a luat foc. Nu avem informații foarte clare, nu ni se spune nimic, deci nu știm exact ce se întâmplă. Știm doar că stăm deja de minute bune în câmp ”, a spus aceasta, potrivit Antena3.

Citeste si: Un ginere și-a luat soacra pe capota mașinii. Scena s-a întâmplat pe străzile din Spania

În cele din urmă, spune aceasta, personalul CFR a reușit să stingă focul, dar cu greu, având la dispoziție toate extinctoarele. 

Între timp au sosit și pompierii, dar călătorii în continuare așteptau să plece. 

„Așteptăm să vedem care vor fi soluțiile propuse pentru călătorii aflați în tren.

Citeste si: Un tânăr s-a stins din viață după ce a fost lovit de tren

Am fost rugați să rămânem în tren, să nu coborâm și să așteptăm cuminți să vedem care sunt concluziile ”, a mai spus aceasta. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si