VIDEO | Reacție surprinzătoare după condamnarea "monstrului din Caracal", Gheorghe Dincă, la 30 de ani de închisoare

"Monstrul din Caracal", Gheorghe Dincă a fost condamnat vineri, 23 septembrie, la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Macesanu și Luizei Melencu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în apel. O reacție surprinzătoare a venit imediat după anunțul sentinței.

Author: Sorin Negru sâmbătă 24 septembrie 2022 , 09:02

gheorghe dinca

Gheorghe Dinca, condamnat la 30 de ani de închisoare. "Pentru noi această sentință e nesemnificativă. Noi credem că adevărul e altul", spune bunicul Luizei Melencu

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Noi credem că adevărul e altul", a declarat bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, după condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru uciderea nepoatei sale și a

Alexandrei Măceșanu.

Familiile celor două adolescente cred în continuare că fetele nu au fost ucise, ci Gheorghe Dincă le-ar fi plasat mai departe unei rețele internaționale de carne vie. 

Citeste si: Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Din pedeapsa de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă va fi dedusă perioada reţinerii şi arestării preventive. El a fost reţinut pe 27 iulie 2019 şi apoi arestat preventiv, măsură menţinută de instanţă şi în prezent.

Bunicul Luizei Melencu contestă faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT

"Pentru noi această sentință e nesemnificativă. Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis", a declarat bunicul Luizei la Antena 3.

Potrivit acestuia, Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. "Eu așa descriu", a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, la emisiunea "Subiectiv".

"Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică, a mai spus bunicul Luizei Melencu.

Gheorghe Dinca, condamnat la 30 de ani de închisoare

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Ce scrie în sentința de condamnare a lui Gheorghe Dincă

Condamnă pe inculpatul Dincă Gheorghe zis „Popicu”, în prezent aflat în stare de detenţie provizorie în Penitenciarul Craiova, la: pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori (…). (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol (…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte (…) (o faptă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela); pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte /…) (o faptă faţă de victima Măceşanu Alexandra Mihaela) „, se arată în soluţia postată pe portalul instanţei.

Instanţa a constatat că infracţiunile pentru care Dincă a fost condamnat sunt concurente şi le-a contopit, stabilind ca acesta să execute pedeapsa maximă de 30 de ani de închisoare.

În baza art. 38 alin. 1 Cp şi art. 39 alin. 1 lit. b Cp contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 Cp şi în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie „, se mai arată în soluţia prezentată de Romania TV.

Ştefan Risipiţeanu a fost condamnat la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru viol faţă de victima Luiza Melencu, din pedeapsă urmând a fi dedusă durata reţinerii, de la 27 noiembrie 2019 şi până în prezent, el rămânând în continuare în arest, conform deciziei magistraţilor.

În cazul ambilor inculpaţi instanţa a dispus prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si