Meteorologul Mirela Polifron a explicat pentru Star Matinal ce urmează să se întâmple în România în următoarele zile.

"Pe parcursul zilei de astăzi în zona de munte va ninge, local se va depune strat consistent de zăpadă. În restul teritoriului, pe parcursul zilei de astăzi totul se va transforma în ploaie şi lapoviţă. Vântul va prezenta intesntificări în sud-estul ţării cu viteză de 45-55 km/oră. Pe parcursul zilei de mâine va fi tot vreme închisă, precipitaţii vor fi mai ales în Moldova şi în zona de munte.

Vântul va continua să prezinte intensificări. Miercuri vor fi în continuare precipitaţii în mare parte din ţară", a spus Mirela Polifron..

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Fenomene vizate: precipitaţii în general moderate cantitativ- ninsori, apoi lapoviţă şi ploaie. Zone afectate: Oltenia, vestul, centrul şi nordul Munteniei. În intervalul vizat vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, iar în dimineaţa zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Cod galben: Intervale de valabilitate: 18 noiembrie, ora 22- 19 noiembrie, ora 22. Fenomene vizate: ninsori în general moderate şi strat de zăpadă. Zone afectate: Carpaţii Meridionali şi Orientali, Munţii Banatului, Moldova, estul şi sudul Transilvaniei. În cursul nopţii de duminică spre luni (18/19 noiembrie) şi pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

Cod galben: Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 03- 19 noiembrie, ora 18. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ. Zone afectate: Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei. În Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp. Notă: Local şi temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi şi în Transilvania.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si