Una dintre măsurile de urgență foarte importantă prevăzută în următoarea ordonanță militară

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că într-o viitoare ordonanţă militară autorităţile intenţionează să dispună măsuri în privinţa navigatorilor care transportă marfă în amonte pe Dunăre.

Author: R.B. luni 13 aprilie 2020 , 07:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că într-o viitoare ordonanţă militară autorităţile intenţionează să dispună măsuri în privinţa navigatorilor care transportă marfă în amonte pe Dunăre şi care ar trebui să beneficieze de prevederi similare şoferilor de TIR, dar şi în privinţa muncitorilor din agricultură de la graniţa de sud a României, cărora ar trebui să li se aplice restricţii şi condiţii similare celor de la graniţa cu Ungaria.

Citeste si: O asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, al doilea cadru medical, victimă a infectării cu coronavirus

„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, cei care atunci când se duc cu marfă într-o ţară în amonte pe Dunăre ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul de a fi contaminaţi şi în această situaţie cred că ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţii ca şi şoferii de camioane” a declarat Marcel Vela duminică seară, la Vama Nădlac.

Citeste si: Marcel Vela, explicații privind interzicerea exporturilor de alimente

El a mai spus că muncitorii agricoli de la graniţa cu Bulgaria ar trebui să beneficieze de aceleaşi excepţii de care beneficiază lucrătorii de la graniţa cu Ungaria, cărora în anumite condiţii li se permite trecerea frontierei pentru a lucra.

Vela a făcut referire şi la cei care fac lucrări agricole, precizând că nu este impusă în ordonanţele militare o distanţă pe care aceştia ar putea să se deplaseze.

Citeste si: Bărbatul venit de la Milano, în fața căruia au stat drepți cinci poliști, a luat foc când a văzut filmarea cu agentul care îl lovește în stradă pe un delicvent: “Dacă era copilul vostru? Să îl bată un dobitoc ca ăsta?”

„Activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau într-o exploataţie agricolă, toate acestea sunt permise”, spune Vela. El a precizat că este nevoie să se facă dovada proprietăţii asupra unui teren agricol.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si