Unde s-a ajuns in Romania! Pentru ca o actrita a fost agresata de regizor in timpul spectacolului, colegii ei au sunat la 112! Politia confirma incidentul

Un incident mai putin obisnuit s-a petrecut vineri seara, in timpul spectacolului Rosmersholm, care se juca pe scena Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca.

Matei Vaihan, luni 27 martie 2017 , 14:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Regizorul piesei, ucraineanul Andrei Zholdak, a bruscat-o pe actrita Eva Imre, pentru ca ar fi jucat prost. “Actriţa Eva Imre a fost ”bruscată”, după cum au reclamat colegii ei la 112, în timpul spectacolului Rosmersholm, în regia ucraineanului Andrei Zholdak. Se pare că acesta nu a fost mulţumit de modul în care actriţa şi-a jucat rolul şi ar fi ”bruscat-o şi agresat-o”, a relatat stiridecluj.ro. Si Politia Cluj a confirmat incidentul. ”Vineri, în jurul orei 21.30, s-a primit un telefon la 112, prin care se semnala faptul că o actriţă ar fi fost bruscată, agresată de regizor. Când au ajuns colegii la Teatrul Maghiar, actriţa era pe scenă astfel că s-au oferit îndrumările legale în vigoare. Dacă persoana consideră şi doreşte, poate să vină să facă o plângere penală”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. Deocamdata nu se ştie dacă actriţa Eva Imre a făcut plângere la Poliţia Cluj. Regizor ucrainean, nascut in 1962, a studiat regia la Studioul Anatolii Vasyliev din Moscova. Câţiva ani a fost Preşedintele Teatrului Academic din Harkov, unde a montat cinci spectacole, care, în afară de Ucraina, au fost prezentate în multe ţări europene în cadrul unor festivaluri de prestigiu. În 2005, după ce autorităţile din Harkov i-au interzis montarea piesei „Romeo şi Julieta. Un fragment”, Zholdak a fost obligat să părăsească teatrul. De atunci, locuieşte la Berlin şi lucrează în mari teatre din Germania, Rusia, România, Finlanda, Suedia şi Elveţia, potrivit tnb.ro. Victima lui, Eva Imre, s-a nascut pe 13 octombrie 1989 la Miercurea-Ciuc, si a absolvit, in 2012, Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Teatru şi Televiziune, secţia actorie. Din noimebrie 2012, Eva a devenit membru al trupei Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

 
Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si