Un urs de pluş legat cu sârmă de un băţ înfipt în pământ e cel mai mare ajutor al unui fermier în lupta permanentă cu... păsările.

Pepenii găuriți de rozătoare nu mai pot fi vânduți

Marin Becheanu, producător: "M-am mirat, cu ce să le mai păcălesc... Nişte nepoate îl aruncaseră. L-am pus aci, l-am agăţat și văd că dă rezultate până acum".

+ "se lasă un stol de ciori aici, de coţofene, ce sunt, te lasă fără toată munca asta"  

De altfel, teama omului e justificată. În fiecare zi, dar mai ales noaptea, rozătoarele şi păsările intră în câmp şi distrug lubeniţele care cântăresc deja 4-5 kg.

Odată găurit de animale, fructul nu mai poate fi vândut. Paguba e mare- între 10 și 50 de lei pentru fiecare pepene de 10 kg care nu mai ajunge pe tarabe.

Citeste si: Un bărbat din Tulcea a fost prins de polițiști în timp ce intenționa să vândă droguri. Suspectul fusese eliberat condiționat în luna martie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pepenii sunt singura sursă de venit a multor producători din Dăbuleni, astfel că, în fiecare vară, oamenii sunt nevoiţi să improvizeze noi metode pentru a-şi proteja bostanul de ciori, coțofene, iepuri, bursuci sau alte animale.

Cu cât se va vinde prima recoltă de pepeni 

Din cauza condiţiilor meteo şi a scumpirilor, anul acesta recolta de pepeni va fi în cantităţi mai mici și va întârzia cu cel puţin 2 săptămâni, spun dezamăgiţi producătorii.

Mulți și-au redus suprafața ca să facă față costurilor.

Citeste si: Dietă de detoxifiere de primăvară: Durează doar 7 zile. Ce alimente ar fi bine să consumi?

Marcel, producător: „În anii trecuți am avut 3 hectare și acum, acum am un hectar. Dacă mai scoatem investiția și ceva-ceva, care să ne mulțumească, poate mai punem la anul. Dar așa nu...să bagi și să nu scoți nimic.”

Citeste si: Cele mai sănătoase condimente: Aduc beneficii majore sănătăţii

Producătorii estimează că la jumătatea lunii iunie, prima recoltă de pepeni se va vinde cu circa 1,5 lei direct la samsari, în timp ce pe tarabe va ajunge cu 4-5 lei.

Citeste si: Unele legume și fructe sunt pline de nitriți

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si