Uniunea Internaţională a Cinematografelor: România şi Italia redeschid sălile din 15 iunie

Uniunea Internaţională a Cinematografelor (UNIC), organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de cinematografe, a anunţat ţările care pregătesc redeschiderea cinematografelor. România şi Italia au stabilit data de 15 iunie, scrie Le Figaro.

K.B., joi 28 mai 2020 , 20:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu sediul al Bruxelles, aproape de Comisia Europeană, UNIC (Uniunea Internaţională a Cinematografelor) deţine lista ţărilor care anunţă redeschiderea cinematografelor.

În mai, au fost redeschise cinematografele din Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Germania, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Slovacia şi Slovenia.

Finlanda, Regatul Ţărilor de Jos, Portugalia şi Kosovo redeschid sălile din 1 iunie. Vor fi urmate de Grecia, Elveţia (8 iunie), Ucraina (pe 10 iunie), apoi Italia şi România (pe 15 iunie).

Citeste si: VIDEO| Vara redeschide România! Tot ce vor putea face din nou românii de la 1 iunie

Ultima ţară care redeschide sălile va fi Irlanda, pe 10 august.
Edouard Philippe a anunţat că cinematografele din Franţa vor fi redeschise din 22 iunie. Cu o săptămână înainte de data fixată. Franţa, cu peste 213 milioane de bilete vândute şi mai mult de 2.000 de săli de cinema, este una dintre ultimele ţări care relaxează măsurile de izolare.

În iulie, Austria şi Estonia vor deschide sălile de la 1, Suedia - pe 3 iulie şi Marea Britanie - 4 iulie. Cipru are în vedere data de 14 iulie.

Citeste si: Orban, despre creşterea pensiilor: Este prematură orice declaraţie pe tema asta

În Statele Unite, doar o sută dintre 33.000 de cinematografe au redeschis porţile în Texas şi În Georgia unde guvernatorii sunt apropiaţi ai lui Donald Trump.

Marile circuite precum AMC (proprietate a gigantului chinez Wanda), Cinemark şi Regal nu au anunţat o dată exactă.

În lipsa premierelor, acestea preferă să aştepte până la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie, lansarea sezonului de blockbustere hollywoodiene.

Citeste si: Trump renunţă la tăcere şi deplânge depăşirea pragului de 100.000 de morţi în SUA

În China, cinematografele multiplex din centrele comerciale au fost redeschise din 20 martie şi închise din nou după cinci zile. Potrivit unui document care citează ultima reuniune a China Film Bureau, organism de stat care se ocupă de cea de-a şaptea artă, Beijingul pregăteşte o posibilă redeschidere a 70.000 de săli la începutul lui iunie. În Coreea de Sud, cinematografele au fost redeschise la sfârşitul lui aprilie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si