Update: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT) a făcut primele precizări în cazul copilului vândut.

„Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice. Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din data de 18.04.2024,

minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg”, au transmis aceștia, potrivit Stiri pe Surse.

 

Noi informații în cazul minorului în vârstă de șase ani, din Gorj, care ar fi fost vândut unui cetățean german pentru suma de 8.000 de lei! Acesta ar urma să fie adus în cel mai scurt timp în România, scrie Antena 3 CNN.

Când a avut loc incidentul?

Individul s-ar fi folosit de o procură falsă pentru a-l scoate din țară. Acum, procurorii D.I.I.C.O.T au deschis o anchetă în cazul băiețelului vândut. Incidentul ar fi avut loc în luna decembrie a anului trecut, însă autoritățile au aflat abia atunci când pe adresa Direcţiei de Protecţie a Copilului din Gorj ar fi apărut o sesizare de verificare a prezenței minorului la domiciliu. 

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a intervenit în acest caz și a făcut precizări importante.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

"Confirm faptul că există o colaborare intensă şi foarte bună cu autorităţile pentru protecţia socială din Germania şi că luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie va fi la întâlnire cu dânşii şi că în cel mai scurt timp încercăm repatrierea minorului acasă.

Copil vândut Gorj repatriat

Imagine cu Natalia Intotero.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum se eliberează în 2024 pașaportul simplu temporar. Este primul proiect de lege aprobat în sedința de Guvern

Vreau să mulţumesc pentru sprijin doamnei ministru Luminiţa Odobescu şi, în egală măsură, să îi felicit pe cei de la DIICOT pentru promptitudine şi pentru cum au colaborat şi colaborează în continuare cu colegii de la DGASPC Gorj pentru soluţionarea acestui dosar cu celeritate", a spus Natalia Intotero, potrivit sursei menționate mai sus.

Frații copilului, în grija asistenților maternali

De asemenea, ministrul a precizat că a solicitat preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Copilului intensificarea verificărilor în toate judeţele ţării. Nu în ultimul rând, Natalia Intotero a mai adăugat că nu a vorbit personal cu părinții minorului, însă i-a vizitat în această dimineață pe frații acestuia. Pe viitor, ei vor beneficia de consiliere psihologică.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine urcă pe scenă în prima zi a festivalului Electric Castle 2024. Programul pe ore- radioimpuls.ro

Copil vândut Gorj repatriat

Imagine reprezentativă pentru un copil găsit.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Țipete și urlete în timpul expertizei! Posibilul criminal al Mirelei, femeia găsită fără viață pe A1, lângă Dâmbovița, ar fi făcut crize de isterie în fața medicilor

Autoritățile au decis ridicarea celor doi frați ai copilului, respectiv o fetiță de opt ani şi a băieţelului de doi ani şi şase luni. Ei sunt acum într-un loc sigur, în grija statului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si