Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni pentru Rusia: Acestea vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global

Președintele Comisiei Europene a anunţat că UE va face public un al patrulea pachet de sancţiuni la adresa Rusiei. În urma războiului declanşat de Rusia în Ucraina, Uniunea Europeană îşi propune să renunţe la dependenţa de gazul rusesc până în 2027 şi investiţii strategice în dezvoltarea de noi facilităţi de producţie a energiei.

Author: Laura Macovei vineri 11 martie 2022 , 18:31

Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni pentru Rusia:  Acestea vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global

Ursula von der Leyen anunță noi sancțiuni pentru Rusia: Acestea vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ucraina face parte din familia europeană. Agresiunea lui Putin asupra Ucrainei este o agresiune asupra tuturor principiilor pe care le împărtăşim, este un atac la adresa democraţiilor,  a suveranităţii statelor, asupra libertăţii unui popor de a-şi alege

destinul şi de a-şi construi viitorul. Modul în care răspundem astăzi odiosului atac al Rusiei asupra Ucrainei va determina atât viitorul Ucrainei, cât şi pe cel al Uniunii noastre şi chiar al continentului european. Să rămânem, aşadar,  fideli principiilor care au ghidat până acum apărarea noastră comună: responsabilitatea, unitatea, solidaritatea şi determinarea ”, a declarat Ursula Von der Leyen.

„Războiul lui Putin a alterat fundamental” mediul de securitate în Europa

Pentru a apăra Europa, vom avea nevoie de forţe diferite şi capabilităţi diferite. Va fi nevoie de investiţii suplimentare semnificative în apărare în Europa şi salut faptul că unii lideri au anunţat paşi ambiţioşi privind creşterea securităţii ”, a adăugat preşedintele Comisiei europene.

Citeste si: Blestemul care s-a abătut asupra familiei lui Putin. Totul despre frații lui, dar și despre momentul în care mama lor a fost aproape îngropată de vie

Potrivit acesteia, liderii europeni au discutat despre asigurarea resurselor energetice pentru consumatorii europeni, iar pe termen mediu se are în vedere renunţarea la dependenţa de gazul rusesc prin diversificarea surselor de aprovizionare şi investiţii masive

în noi surse de energie regenerabilă, pe care preşedinta CE le cataloghează drept „investiţii strategice în securitatea şi independenţa” Uniunii Europene. 

Până la mijlocul lunii mai vom veni cu o propunere privind stoparea dependenţei noastre de gazul şi petrolul rusesc până în 2027, bazându-ne pe resursele naţionale ale fiecărei ţări. Dar vedem şi că preţurile la energie cresc. Până la mijlocul lui mai, Comisia va prezenta opţiuni privind optimizarea pieţelor de energie pentru a sprijini mai bine tranziţia la energia verde. Însă consumatorii şi mediul de afaceri au nevoie de sprijin acum şi de aceea săptămâna aceasta Comisia a venit cu un ghid privind reglementarea preţurilor în aceste circumstanţe excepţionale ”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene. 

Noi sancțiuni pentru Rusia 

La Versailles s-a discutat de asemenea despre preţul alimentelor şi despre siguranţa alimentară la nivel global. 

Citeste si: Rușii atacă un centru pentru persoane cu dizabilităţi la Oskil, în apropiere de Harkov

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a amintit de cele trei valuri succesive de sancţiuni impuse se UE Rusiei după invazia din Ucraina. 

Vom ieşi cu un al patrulea pachet de sancţiuni. Aceste sancţiuni vor izola şi mai mult Rusia de sistemul economic global, crescând şi mai mult costurile invaziei lui Putin în Ucraina ”, a mai adăugat Ursula Von der Leyen.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si