"Mă voi întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și premierul ucrainean. Vom discuta despre eforturile comune necesare pentru reconstrucția țării și progresele privind calea europeană a Ucrainei", a spus președinta Executivului de la Bruxelles.

A doua oară în Ucraina de la începutul războiului

Președinta Comisiei Europene este pentru a doua oară în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au solicitat, joi, într-o declaraţie comună, şefilor de stat şi de guvern din ţările membre UE să le acorde statut de ţară candidată Ucrainei şi Republicii Moldova şi

să înceapă să demersuri pentru a adopta o decizie asemănătoare în cazul Georgiei.

„Noi, liderii grupurilor politice din PE, facem apel la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din 23-24 iunie să decidă asupra cererilor Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei de aderare la UE”, se arată în declaraţia adoptată joi de Conferinţa Preşedinţilor. 

Citeste si: Klaus Iohannis: „Este necesar ca NATO să fie capabilă să apere fiecare centimetru din teritoriul său”

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat miercuri că ţara sa nu va accepta un statut alternativ celui de candidat pentru aderarea la UE, făcând referire la propunerile de creare a unei noi organizaţii în care să fie  inclusă şi Ucraina. 

Joe Biden susține că Zelenski ”nu a vrut să audă” avertismentele sale cu privire la invazia Rusiei în Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat, vineri, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ”nu a vrut să audă” avertismentele Statelor Unite înainte de invazia lansată de Rusia în Ucraina, notează Le Figaro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

”Mulţi oameni au crezut că exagerez     când am menţionat un atac rusesc asupra Ucrainei înainte de a începe”, a declarat liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la o recepţie organizată la Los Angeles, care

a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Partidul Democrat.

Citeste si:  Ucraina se află la mila Occidentului, soldații rămân fără armament. „Este un război de artilerie, iar noi pierdem”

”Însă ştiam că avem informaţii în această direcţie. (Preşedintele rus Vladimir Putin) urma să treacă graniţa. Nu era nicio îndoială şi Zelenski nu a vrut să audă”,  a mai precizat președintele american.

Statele Unite ale Americii au început să avertizeze cu privire la pregătirile Moscovei pentru o invazie a Ucrainei cu mult înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să anunţe la data de 24 februarie o  ”operaţiune specială”  împotriva ţării vecine.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si:  Putin a spus că seamănă cu Petru cel Mare. Dictatorul susține că Rusia își ia înapoi teritoriile cum a făcut țarul cu suedezii

Aceste avertismente au trezit neîncredere şi critici mai mult sau mai puţin voalate din partea unor aliaţi europeni, care considerau la acea vreme că Statele Unite sunt prea alarmiste.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si