Urzicile sunt vedetele primăverii și mai ales cât încă suntem în postul Paștelui, iubitorii de verdețuri le prepară constant. Însă acestea nu se regăsesc doar în bucătăriile gospodinelor. Și restaurantele au adăugat planta în meniul lor, iar rezultatele îi uimesc pe clienți
Într-un restaurant de renume din București se gătește la foc continuu, mai ales la ora prânzului atunci când comenzile vin pe bandă rulantă. Nu carnea este vedeta restaurantului, ci urzicile.
Vedetele acestei restaurant sunt urzicile
Daniel Iordan, bucătar: ”Avem urzicile, care sunt curățate și spălate.
Daniel adaugă urzicile, care mai sunt gătite la foc mic preț de câteva minute. Timp în care vom putea pregăti mămăliga. Și pentru el, un lucru important este ca farfuria să arate bine pentru ca toată lumea să fie mulțumită.
Daniel este un bucătar profesionist.
Urzicile, la mare căutare în Săptămâna Mare
În postul Paștelui, comenzile pentru urzici au crescut semnificativ, însă doar săptămâna aceasta se vor mai găsi în restaurant. Potrivit tradițiilor, în Săptămâna Mare nu se consumă aceste preparate.