USR-PLUS, atac la PNL: „Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie”

Liderii USR-PLUS București, Caudiu Năsui și Vlad Voiculescu, au atacat marți PNL și susțin că nu vor exista liste comune pentru București.

Author: I.C. marți 16 iunie 2020 , 15:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În ultimele zile au apărut câteva zeci de articole despre cum Bucureştiul a fost împărţit. Vedem astăzi declaraţiile unui lider liberal care vorbeşte despre împărţirea listelor între USR PLUS, PNL şi PMP. Totul sub aceeaşi placă repetată de 30 de ani: «Este nevoie de dreapta unită, doar aşa scăpăm de PSD».

Este o placă obosită. Şi e prea puţin. Am investit prea mult în anii ăştia ca să scăpăm doar de PSD.(...) Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi «campioni» între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi”. Su transmis, marţi Claudiu Năsui (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS), lideri ai Alienţei 2020 USR-PLSU Bucureşti.

Citeste si: Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

Aceştia se întreabă cu cine ar putea fi unită dreapta: ”Cu domnul Chirica de la Iaşi care a sărit de la PSD la PNL? Cu domnul Popescu de la sectorul 2 care

încă nu ştie dacă e la “dreapta” sau la “stânga”? Cu domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist şi condamnat penal? Cu fostul viceprimar al lui Vanghele? Cu lobbyistul Tănase Stamule? Cu PMP-ul care acum 4 ani absorbea UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi între timp a făcut blat după blat cu Firea-PSD?”.

”Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie. Pentru voi, “dreapta” şi “stânga” sunt doar două mâini care au acces, pe rând, la banul public. În funcţie de care are dexteritate mai mare la furat, jonglaţi de la o mână la alta. Schimbaţi echipa în funcţie de cine oferă mai mult: azi e “am semnat cu FC Dreapta Unită pe viaţă”, mâne e “am fost fan CSM Stânga de mic””, au mai transmis cei doi lideri.

Citeste si: Peste o sută de gospodării din Ialomiţa, afectate în urma unei ploi torenţiale

Aceştia susţine că, în Bucureşti, ”funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă”.

” Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD. Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia. Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat- încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste. Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul. Că doar asta vrem cu toţii, nu? Până atunci, nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba”, afirmă cei doi politicieni.

Citeste si: Coreea de Nord, ameninţări dure: Vom trimite armata!

”Am spus acum un an că fără hoţie ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoţie! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei”, au mai transmis cei doi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si