Va fi prioritizată vaccinarea persoanelor din judeţele cu incidenţă crescută a infectărilor cu COVID-19

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat faptul că autorităţile intenţionează să declanşeze vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile, conform strategiei, din judeţele în care se înregistrează o incidenţă crescută a infectărilor. El menţionează că nu se va pune problema anulării unor programări deja făcute în alte zone cu incidenţă mai scăzută a bolii.

Author: Andreea Bolocan marți 16 februarie 2021 , 16:37

Vaccin anti-covid valeriu gheorghita anunt
Vaccinarea populației care se află în zonele cu incidența ridicată va fi prioritizată
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Valeriu Gheorhiță a spus că Strategia Națională de vaccinare împotriva coroanvirusului le permite autorităților să vaccineze mai devreme persoanele care se află într-o localitate cu incidența foarte ridicată.

"Strategia Naţională de vaccinare împotriva COVID-19 prevede, printre alte criterii medicale, şi criteriul epidemiologic care ne permite alocarea cu prioritate a vaccinurilor în judeţele care înregistrează o creştere disproporţionat de mare a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 faţă de media naţională.”

Pragul de incidență de la care ar trebui să se înceapă vaccinarea celor prioritari încă nu a fost stabilit, dar va urma în curând.

Citeste si: Carantină din cauza virusului Sars-COV-2. Care sunt zonele vizate din România

Urmează să se definească acest prag de incidenţă de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri, să definim de asemenea perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creştere, moment în care se declanşează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi

linii de vaccinare în judeţul respectiv pentru a creşte şi a accelera campania de vaccinare în judeţele afectate”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Se vor respecta prioritizările în ceea ce privește vaccinarea populației

Potrivit acestuia, se vor respecta prioritizările conform strategiei pentru că în această etapă sunt cuprinse persoanele vulnerabile şi cele care deservesc activităţi esenţiale.

Citeste si: Focar de coronavirus la școală. 21 de elevi și trei profesori infectați cu Sars-Cov-2

"În ceea ce priveşte definirea indicatorilor de la care urmează să luăm în calcul alocarea cu prioritate a acestor tipuri de vaccinuri, ele urmează a fi introduse în şedinţa CNCCI. În momentul în care vom avea date care ne vor crea perspectiva unui termen limită la care putem pune în practică acest scenariu, vom preciza aceste date. Ne dorim ca într-un termen de o săptămână, maxim două săptămâni, să putem avea aceste date stabilite”, a precizat Gheorghiţă.

Programările de la vaccinare nu se vor anula

Întrebat dacă se vor face rezerve de vaccin pentru aceste zone sau se vor anula programări ale unor persoane din alte judeţe, medicul a răspuns că în mod "categoric" nu se pune problema anulării unor programări.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si