Vacanțe 2021. Pe ce dată se întorc elevii la școală după Paște

Vacanța de Paște se apropie de final. A fost mai mult de o lună de vacanță pentru elevii din România, în contextul valului trei al pandemiei de coronavirus.

luni 26 aprilie 2021 , 17:59

Scolile se redeschid pe 5 mai după vacanța de Paște[Sursa foto: ScientificNordic]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vacanțe 2021. Multă lume se întreabă: când se întorc elevii la școală după Paște? Răspunsul nu este unul simplu și fără nuanțe: majoritatea elevilor revin la școală în ziua de miercuri după Paște, mai precis pe 5 mai, însă elevii din anii terminali se întorc abia din data de 10 mai.

În plus, acolo unde localitățile se află în scenariul roșu epidemiologic, elevii reîncep școala doar în sistem online.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre înfiinţarea unor cabinete de psihopedagogie în școli

Sorin Câmpeanu: Elevii revin la şcoală în data de 5 mai 

“Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, este vorba de toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni în data de 10 mai. Ideal ar fi ca problema testării non-invazive să fie rezolvată până la revenirea la şcoală, după vacanţa de după Sărbătorile pascale”, a declarat recent ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației despre evaluarea profesorilor la clasă de către elevi?

Sorin Cîmpeanu a precizat că a cerut în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli. Ministrul Educației a mai anunțat că Guvernul “va analiza şi va decide” cine va cumpăra testele pe bază de salivă.

Nici acum, INSP nu a inclus aceste teste pe lista celor omologate pentru depistarea infecției cu SARS-CoV2, potrivit declarațiilor lui Cîmpeanu.

"Mai multe state europene apelează la soluţia aceasta a testării non-invazive în şcoli. Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adăugat exemplului Germaniei, Austriei, Franţei în care aceste teste non-invazive sunt utilizate în şcoli. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecţia sanitară în şcoli.

Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învăţământ, precum şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi ai unor cazuri confirmate”, a afirmat Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ministrul Educației anunță unele modificări pentru elevii din clasele terminale

Cine va cumpăra testele COVID

Ministrul Educației a declarat că Guvernul “va analiza şi va decide” cine va cumpăra testele.

Sorin Cîmpeanu a precizat că testele rapide non-invazive nu au fost validate încă de INSP, dar şi-a exprimat convingerea că instituţia va analiza această posibilitate. “INSP nu le-a avut validate în metodologie, însă sunt convins că va analiza această posibilitate”, a adăugat Cîmpeanu.

Vacanța de primăvară, care a început în 12 aprilie, se va încheia în 4 mai. Excepție fac elevii din clasele terminale, care, în intervalul 12 aprilie- 29 aprilie, vor participa online la toate activitățile didactice.

Mai multe organizații ale elevilor, ale părinților și din sistemul de educație cer  autorităților să ia măsuri pentru a garanta un număr minim de zile de școală într-un an calendaristic. Ele vor ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an școlar din Uniunea Europeană și cer ca programele remediale să fie extinse în vară, iar anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la... Anunț de ultim moment pentru elevi! Rata de infectare a scăzut în Capitală sub 1 la mie. Ministrul Educației vine cu vești noi pentru copii: „Văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală”
spotmedia.ro
Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști... Firme controversate se luptă pentru paza parcurilor din București. Legăturile cu foști polițiști și cu lumea interlopă
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
b1.ro
Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor
infoactual.ro
De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu De ce a părăsit-o Prințul William pe Kate! Adevărul despre despărțirea tânărului cuplu
infoactual.ro
Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft Bill Gates, relație cu o angajată! Femeia pentru care a plecat de la șefia Microsoft
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si