Vaccinul rusesc Sputnik, oferit turiștilor care își rezervă o cameră la hotel în San Marino

O inițiativă inedită are loc în micul stat european din inima Italiei, San Marino. Vaccinul rusesc Sputnik V este inclus în oferta de cazare într-un hotel din statul european.

Author: Razvan Ilie joi 13 mai 2021 , 11:25

Vaccinul Sputnik V, ofertă pentru turiști în miezul Europei[Sursa foto: Viator.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

San Marino, micro-statul european înconjurat de Italia, a informat miercuri că va oferi vizitatorilor vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, fabricat în Rusia. Rezervarea unei camere de hotel plus administrarea unei doze de Sputnik V vor fi posibile de luni, a raportat agenţia de presă Ansa. 

Citeste si: Guvernul va propune renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate

Vaccinul Sputnik V, ofertă pentru turiști în miezul Europei

Detaliile planului pentru programul de vaccinare din San Marino au fost confirmate de Ministerul Afacerilor Externe al micuței țări. Mai multe detalii despre schema de stimulare a turismului vor fi anunţate în curând, a precizat un purtător de cuvânt, conform Agerpres.

San Marino ar urma să perceapă 50 de euro (60 de dolari) pentru cele două doze necesare unei imunizări complete.

San Marino ar urma să perceapă 50 de euro (60 de dolari) pentru cele două doze necesare unei imunizări complete.[Sursa foto: Deschide.md]

În prezent nu există pacienţi cu COVID-19 trataţi într-un spital din San Marino, iar o mare parte dintre rezidenţi a fost deja vaccinată cu Sputnik V.

Citeste si: Câţi români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 21 de zile, turistul obligat să revină pentru rapel

Potrivit sursei citate, un turist care doreşte să se vaccineze trebuie să rezerve o cameră de hotel pentru cel puţin trei nopţi cu cel puţin o săptămână înainte de sosire, iar apoi, circa 21 de zile mai târziu, să rezerve din nou o cameră de hotel pentru minim trei nopţi.

San Marino, cu o populaţie de aproximativ 33.000 de locuitori, nu este membru al UE. Republica este înconjurată de Italia şi se află lângă oraşul Rimini, de la Marea Adriatică.

Citeste si: Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva virusului mutant din India. Concluzie EMA

Ce eficiență are vaccinul rusesc Sputnik V

Vaccinul rusesc Sputnik V s-a dovedit a avea o eficiență de 91,6% împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19, potrivit rezultatelor unor studii intermediare, potrivit CNN.

Constatările preliminare au fost publicate în februarie 2021 în revista The Lancet și se bazează pe datele colectate de la 19.866 de participanți, dintre care aproximativ trei sferturi (14.964) au primit două doze de vaccin, iar un sfert (4.902) au primit un produs placebo.

De când au început testele, din grupul celor cărora le-a fost administrat vaccinul rusesc, au fost consemnate 16 cazuri de Covid-19 simptomatic la 21 de zile după ce pacienții au primit prima doză de vaccin.

Din grupul celor care au primit produse placebo, au fost confirmate 62 de cazuri de infectare cu Covid-19, ceea ce înseamnă că vaccinul Sputnik are o eficiență de 91,6%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si