Agenţia Europeană a Medicamentului va da verdictul în privința vaccinării minorilor. România va vaccina „cât mai repede” copiii cu vârste între 12-15 ani

Agenţia Europeană a Medicamentului va decide astăzi dacă aprobă autorizarea vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu serul Pfizer. În cazul autorizăii, România va demara vaccinarea acestei categorii de vârstă „cât de repede posibil”.

Author: Georgiana Balaban vineri 28 mai 2021 , 08:23

vaccinarea copiilor din România
Începe vaccinarea minorilor.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este aşteptată, vineri, să se pronunţe cu privire autorizarea vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinului alinaţei americano-germane Pfizer/BioNTech. Românii vor da starul apoi vaccinări acestei categorii de vârstă.

În cazul unei aprobări, vaccinul urmează să fie primul care să obţină unda verde a EMA în vederea vaccinării adolescenţilor în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Citeste si: Moderna cere aprobare pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani

În prezent, serul Pfizer este destinat persoanelor în vârstă de peste 16 ani.

EMA urmează să anunţe vineri, într-o conferinţă de presă, „rezultatele unei reuniuni extraordinare a Comitetului Medicamntelor de Uz Uman(...) pe tema indicaţiilor pediatrice a vaccinului Comirnaty”.

Comirnaty este numele comercial al vaccinului împotriva covid-19 dezvoltat de către gigantul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

Citeste si: Primul Maraton de Vaccinare organizat la un aeroport din România. Este utilizat serul Pfizer

Adolescenții americani- vaccinați cu Pfizer

Agenţia americană a medicamentului FDA a autorizat deja vaccinarea adolescenţilor americani cu vaccinul Pfizer.

Directoarea executivă a EMA Emer Cooke anunţa la începutul lui mai că agenţia, cu sediul la Amsterdam, urma să evalueze în mod accelerat date transmise de către producătorii vaccinului în vederea autorizării vaccinării adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Rezultatul acestei evaluări era aşteptat iniţial la începutul lui iunie.

vaccinarea copiilor din România
Vaccinarea copiilor din România.[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că aşteaptă decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului (EMA) privind vaccinarea copiilor. După ce această decizie va fi emisă, România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului, cât de repede posibil vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copii care nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată și cât de repede va porni imunizarea, însă ea a transmis că depinde şi de cât de repede vor fi făcute modificări în Registrul Electronic de Vaccinare.

Citeste si: Veste bună: Noi vaccinuri Pfizer BioNTech ajung luni în România

„Cred că depinde cum se iau deciziile în cadrul CNCAV, depinde şi cât de repede ne ajustăm pe partea procedurală, acele modificări în Registrul electronic de vaccinare şi cât de repede transmitem procedurile către centrele de vaccinare şi către medicii de familie implicaţi în aceste procese”, a mai declarat Mihăilă.

Citeste si: Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech asigură protecție anti-COVID-19 cel puțin 6 luni după rapel


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si