Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, joi seară, că autorităţile se pregătesc pentru un eventual val patru al pandemiei, dar nu crede că acesta ar putea să mai aibă intensivatea valurilor doi şi trei.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut declarații după ce s-a depăşit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în 24 de ore. Anunțul Ioanei Mihăilă

Ce a transmis Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi seară, într-o conferinţă de presă, despre un eventual val patru al pandemiei şi necesarul de paturi de ATI pentru gestionarea acestuia şi a afirmat: „Să facem nişte presupuneri în condiţiile în care nu ştim câte persoane vor fi vaccinate peste două sau trei luni, deşi avem nişte obiective clare, dar ele trebuie să fie şi atinse, este prematur. Noi suntem pregătiţi, am făcut cadrul legal pentru ca spitalele să poată să răspundă în timp util şi eficient(...) Noi am luat ca termen de referinţă numărul maxim de paturi din valul pandemic cel mai sever. Acolo am luat ca valoare de referinţă. Nu cred – şi nimeni cred că nu crede – că există posibilitatea reală să mai atingem intensitatea valurilor doi şi trei din toamnă şi din iarnă”.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, mesaj pentru elevii din România: „Cred că trebuie să aşteptăm un control bun al pandemiei pentru a reveni în şcoli”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă: „Centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima, cât şi în a doua zi de Paşte”

ioana mihăilă despre valul patru al pandemiei
Ministrul Sănătății a făcut declarații noi.[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Spcialiştii se aştaptă la un nou val al pandemiei în toamnă, intensitatea acestuia însă depinde de atingerea imunizării colectve, fie prin vaccinare, fie prin trecerea prin boală.

Citeste si: Ministrul Sănătății: "S-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie"

Citeste si: Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, consideră că se poate renunța la mască în spațiile deschise: „Va fi una din primele măsuri de relaxare...”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si