Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani

Belgia a trasnmis, miercuri, că va suspenda vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 de la Johnson&Johnson la persoanele cu vârste cuprinse sub 41 de ani, duppă ce o ffemeie în vârstă de o femeie de 27 de ani a decedat.

Author: Alina Raducu joi 27 mai 2021 , 08:34

Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani
Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acesta este priul caz din Europa provocat de reacții adverse grave asociate vaccinului J&J, informează Reuters.

”Conferinţa interministerială a decis să administreze temporar vaccinul Janssen populaţiei generale de la vârsta de 41 de ani, în aşteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc de

către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului)”, au precizat ministrul Sănătăţii din Belgia şi şapte omologi regionali, într-un comunicat.

Belgie anulează vaccinarea cu serul produs de Johnson&Johnson la persoanele cu vârste sub 41 de ani

Astfel, EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a trasnmis că a început analizarea ”primului deces raportat”, al unei femei de 37 de ani din Belgia. Acesteia i s-ar fi format un cheag de sânge cu trombocite scăzute, fiind asociată cu vaccinarea anti-COVID.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, detalii despre ce i-a lipsit pe durata pandemiei: „Să stai la o teresă şi să bei o cafea..” „Ultimul an a fost greu pentru oameni”

EMA a mai precizat că a cerut companiei americane să realizeze mai multe studii cu privire la cazul raportat pentru a indentifica legătura dintre vaccin şi cauza decesului femeii de 37 de ani.

”Întrucât pandemia globală continuă să devasteze comunităţile din întreaga lume, credem că un vaccin pentru Covid-19 uşor transportabil, cu o singură doză, cu protecţie demonstrată împotriva mai multor variante, poate ajuta la protejarea sănătăţii şi siguranţei oamenilor de pretutindeni”, a menționat compania într-un comunicat.

Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani
Țara care va suspenda vaccinarea cu serul anti-COVID Johnson&Johnson, după decesul unei femei de 37 de ani[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „94.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani, vaccinaţi”

Care a fost cauza decesului femeii vaccinate cu serul Johnson&Johnson?

Autoritățile din Belgia au informat că femeia ar fi murit pe 21 mai, după ce a suferit de tromboză severă şi deficit de trombocite, conform comunicatului ministerului belgian. S e mai menționează că femeia a fost vaccinată prin intermediul angajatorul ei, și nu în campania oficială de vaccinare din Belgia.

Citeste si: UE va solicita companiei AstraZeneca despăgubiri pentru întârzierea dozelor de vaccin COVID-19

Până în prezent, EMA a precizat că în

UE au fost administrate mai mult de 1,34 milioane de doze din vaccinul de la J&J.

De asemenea, compania a specificat că încă nu a fost stabilită o relaţie cauzală între vaccin şi aceste cazuri rare de formare a cheagurilor de sânge.

Citeste si: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie făcut public integral luna viitoare


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si