Vaduva lui Cornel Patrichi incaseaza o pensie de doar 363 de lei! Cornelia a facut cerere de marire la Ministerul Muncii, dar aceasta a fost refuzata!

Cornelia Patrichi se bate pentru drepturile banesti ale liber-profesionistilor, dar Ministerul Muncii nu a aprobat marirea indemnizatie lunare pe care o incaseaza acestia.

Matei Vaihan, luni 20 martie 2017 , 08:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cornelia Patrichi continua lupta pe care a dus-o in ultimii ani si sotul ei, celebrul coregraf Cornel Patrichi, decedat in primavara lui 2016. Cei doi erau nemultumiti de indemnizatia pe care o primeau in calitate de artisti liber-profesionisti si au trimis mai multe adrese la Ministerul Muncii. Ultima incercare a fost acum cateva zile, dar raspunsul a fost negativ, in sensul ca nu s-a aprobat o marire a sumei incasate. „Dragii mei colegi! In sfarsit, am primit un raspuns de la Ministerul Muncii! Negativ binenteles! Legea 109/2005 privind instituirea indemnizatiei pentru activitatea de liber- profesionist artistilor interpreti sau executanti din Romania a fost republicata si prorogata! In anul 2017 se mentin in plata la nivelul acordat/cuvenit pentru luna decembrie 2016! Deci ramanem si anul acesta cu imensa suma de 363 lunar! Sant alte prioritati: primarii,parlamentarii etc. Sanatate si viata lunga va doresc,chiar daca ei vor sa"plecam".....”, a postat, dezamagita, Cornelia Patrichi.

„Efortul bugetar ar fi minim, am ramas vreo 500 de artisti, care din pacate ne imputinam pe zi ce trece. Ma lupt cu morile de vant DEFECTE!”, a mai scris vaduva lui Patrichi. „Cornelica, cum este posibil ? Pensia minima a crescut la 450 ron, la cei care nu au muncit o zi, iar voi luati 363 ron dupa o viata de munca“, a intrebat-o un amic pe Cornelia Patrichi. „Din pacate ,e posibil!”, a raspuns aceasta.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si