Al treilea județ unde masca de protecție este obligatorie pe stradă

După Argeș și Dâmbovița, un alt județ din România impune măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că deciziile privind restricțiile suplimentare se iau de acum înainte la nivel regional, în comitetele de urgență județene.

Author: R.I. miercuri 29 iulie 2020 , 15:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vâlcea este al treilea județ din România unde masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise, începând de astăzi.

Decizia a fost luată la nivelul Comitetul Județean de Situații de Urgență, întrunit ieri. Prefectul de Vâlcea a hotărât ca masca de protecție să devină obligatorie atât la piscină, ștrand, cât și în zonele foarte aglomerate: piețe sau târguri.

Măsura se impune începând de astăzi, 29 iulie, conform Digi24. Județul Vâlcea se află printre cele patru sau cinci județe din țară care au înregistrat p creștere alarmantă de cazuri în ultimele două săptămâni.

Citeste si: A murit o prezentatoare TV care a făcut istorie în televiziune

Măsura este obligatorie deja în Argeș și Vâlcea

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate zonele alomerate, inclusiv în aer liber, în Dâmbovița, potrivit deciziei luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Citeste si: „Distrugea tot când îi venea sevrajul”. O femeie din Maramureș și-a ucis mama, la scurt timp după ce fusese externată de la psihiatrie- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Citeste si: Epuizarea termică poate ucide. Avertismentul unui renumit medic român

Măsura vizează toate spațiile deschise aglomerate, târgurile, piețele și oboarele din județ și va intra în vigoare joi. Dâmbovița a fost cel de-al doilea județ, după Argeș, care hotărăște ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în aer liber.

În Dâmbovița au fost înregistrate 1.682 de azuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Doar în ultimele două săptămâni au fost înrgistrate 600 de cazuri.

Masca devine obligatorie în spațiile deschise

Întrebat despre  măsura obligativității purtării măștii în spațiile deschise, premierul a dat ca exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si