Valeriu Gheorghiţă, anunț foarte important despre campania de vaccinare anti-COVID. Ce se întâmplă de luni

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, sâmbătă seară, că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din Româna şi ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

Author: Mircea Pop duminică 03 ianuarie 2021 , 08:26

Valeriu Gheorghiţă, anunț foarte important despre campania de vaccinare anti-COVID. Ce se întâmplă de luni
Valeriu Gheorghiţă, anunț foarte important despre campania de vaccinare anti-COVID. Ce se întâmplă de luni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare ”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

”Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începând cu acele 10 centre medicale de linie 1", a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă. 

Luni vor începe activitatea cele mai multe centre de vaccinare

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România.

Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale", a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Raed Arafat: Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere a numărului de cazuri

Câte persoane vor fi vaccinate zilnic

Întrebat câte persoane vor fi vaccinate zilnic, Gheorghiţă a explicat: ”Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”. 

Campania de vaccinare împotriva coronavirus a început în 27 decembrie.

Citeste si: Campanie Ministerul Sănătății: Deja te-ai vaccinat? Postează aici o fotografie!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si