Valeriu Gheorghiţă: Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ. Când începe campania

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că va demara vaccinarea personalului din învățământ.

Author: Mircea Pop sâmbătă 20 februarie 2021 , 09:19

Valeriu Gheorghiţă: Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ. Când începe campania
Valeriu Gheorghiţă: Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ. Când începe campania
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, vineri seară, că vaccinarea personalului din învăţământ va începe în a doua parte a săptămânii viitoare.

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ ”, a afirmat Gheorghiţă. Ar fi vorba despre aproximativ 60.000 de persoane.

Angajații din învățământ, vaccinare prioritară

”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi.

Citeste si: Situația elevilor bolnavi de coronavirus, din școli. Anunțul oficial

Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură  ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a declarat Gheorghiță.

Cum vor fi întocmite listele

Gheorghiţă spune că datele celor care vor dori să se vaccineze vor fi centralizate de către unităţile de învăţământ. 

Citeste si: Tot mai multe şcoli închise din cauza COVID-19

În fiecare judeţ vor fi câte 2 locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo. 

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă. 

Citeste si: VIDEO- Vaccinare cu reacții adverse. Medicii ne explică fiecare caz

Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si