Medicul Valeriu Gheorghiţă este de părere că nu am depăşit încă valul 4 al pandemiei. Medicul este de părere că vom avea o nouă "explozie" în decurs de câteva săptămâni.

Valeriu Gheorghiță este de părere că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri

"Din fericire, numărul de cazuri noi este în scădere și acest lucru este, încă bine.

Estimarea este că în perioada următoare, una – două săptămâni, vom stagna din această scădere și nu este exclus să înregistrăm o nouă creștere a numărului de cazuri, pentru că interacțiunea și mobilitatea oamenilor a crescut, s-a reluat şi activitatea de învăţământ în format fizic, acolo unde s-a putut. Suntem în plin sezon rece și stăm în spații închise, unde există interacțiune apropiată între oameni, ceea ce duce la creșterea riscului de infectare. N-avem niciun motiv să credem că situația va fi numai într-o direcție bună în perioada următoare. În momentul acesta, la o rată de vaccinare de circa 43% în rândul populație eligibile, este evident că nu este în avantajul nostru", a declaratValeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Ritmul vaccinării se menține alert. Valeriu Gheorghiță: S-a atins pragul de 40% din populația adultă

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit și despre un eventual val 4

"Nu știm dacă în momentul de față este vorba despre un val 5, nu contează acest lucru, contează realitatea – în multe țări europene se observă o creștere importantă a numărului de cazuri. Acolo unde rata de vaccinare este crescută, nu se observă o creștere a numărului de cazuri care au nevoie de terapie intensivă sau numărul de decese. Odată cu valul 4 nu se va opri pandemia.

Este evident, logic, că dacă nici de data asta nu ne vom pregăti mai bine, valurile următoare ne vor lovi la fel sau poate mai rău. Virusul nu stă pe loc, se adaptează și evoluează, devine mai rezistent, poate să devină mai agresiv. Nu putem să mai rămânem în această situație complet impredictibilă, care ne dă peste cap viața",  a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp după moartea make-up artistei: „Mi-a rămas o bucățică din tine”- wowbiz.ro

Valeriu Gheorghiță a luat parte la inaugurarea unei caravane ce are rolul de a informa populația cu privire la importanța vaccinării.

Citeste si: EMA a descoperit o boală neurologică extrem de rară ca fiind un efect secundar după vaccinarea cu serul AstraZeneca


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si