Dacă ritmul actual de vaccinare va fi același până la finalul anului, 8,5 milioane de români vor fi imunizați, ceea ce înseamnă o rată „total insuficientă”.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma, avertisment după deschiderea școlilor: "E o iluzie că valul 4 a trecut"

Ce a spus coordonatorul campaniei de vaccinare

„În săptămâna 1-7 noiembrie au fost vaccinate cu doza unu 283.967

de persoane, majoritatea fiind persoane sub vârsta de 60 de ani. Aproximativ 71.850 sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Avem o scădere cu peste 50% a numărului total de persoane vaccinate cu doza unu în săptămâna precedentă, faţă de săptămâna de dinainte, când erau peste 575.000 de persoane noi vaccinate.

Evident că dacă menţinem acest ritm de vaccinare, de circa 25.000 de persoane noi pe zi, numărul total de persoane pe care îl putem atinge la finalul acestui an ar fi de aproximativ 8,5 milioane- deci mult mai puţin faţă de cât preconizam iniţial, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din populaţia eligibilă peste 12 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Palatul Victoria, citează Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care le interzice instituțiilor publice să îți ceară copii inutile după acte

Se poate ajunge la o rată de vaccinare de 70%

Acesta a mai adăugat că potrivit vaccinărilor de la sfârșitul lunii octombrie, se poate estima o rată de vaccinare de peste 70% pentru persoanele eligibile. 

„O rată de vaccinare de 50% din populaţia eligibilă este total insuficientă pentru a preveni un impact semnificativ al următoarelor valuri pandemice, chiar şi pentru valul patru, care încă nu este finalizat, care este

în plină evoluţie, această rată de vaccinare nu este suficient de ridicată încât să limiteze substanţial consecinţele negative ale pandemiei. Şi aici mă refer la forme grave, spitalizări în ATI şi decese”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: O profesoară din Argeș a murit de COVID-19, după ce a refuzat să meargă la spital

Câte persoane s-au înscris pe platformă pentru a primi vaccinul

Potrivit acestuia, pe platforma, s-au înscris în prezent 698.000 de persoane pentru a se vaccina cu una dintre cele trei doze.

Citeste si: VIDEO- Mesajul șocant transmis de către Ministerul Sănătății din Republica Moldova: ”La Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Așa că nu-ți fă griji”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si