Valul patru pune stăpânire pe un spital din Galați. Angajații și pacienții obligați să se testeze

Este primul focar de covid din Galați, de la debutul valului al patrulea. Șapte pacienţi dintr-o singură secţie au fost confirmaţi pozitiv.i.

Author: Diana Bostan marți 21 septembrie 2021 , 09:09

Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați
Este primul focar de COVID din valul al patrulea[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Focarul de coronavirus a fost înregistrat la Secţia Medicală 2 a Spitalului Judeţean Galaţi, cea mai mare unitate medicală din oraş.

Şapte pacienţi au fost confirmaţi pozitiv, iar tot personalul medical a fost testat.

O bătrână a fost confirmată pozitiv chiar înainte de externare

„Din cei şapte pacienţi infectaţi cu SARS COV 2, patru pacienţi  sunt izolaţi la domiciliu, trei pacienţi sunt transferaţi în secţia COVID-19 de la etajul 1. De asemenea, în cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat şi testarea personalului medical şi auxiliar. Toţi cei 15 angajaţi testaţi au fost negativi”, a declarat dr. Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. 

Bătrâna în vârstă de 83 de ani a fost depistată pozitiv înainte de externare.

Direcția de Sănătate Publică a declarat focar de COVID-19 la Secția Medicală 2, astfel că patru pacienți se află în izolare la domiciliu, iar trei au fost transferați la secția covid pentru îngrijiri.

Citeste si: Lista celor 224 de localități în care incidența este mai mare de 3 la mie. Recordul de incidență, atins într-o localitate din Sibiu

A fost declanșată o anchetă epidemiologică

„Ca urmare, s-a declanşat ancheta epidemilogică şi s-au luat toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii infecţiei SARS COV-2 la nivelul secţiei şi unităţii medicale”, a explicat dr. Violeta Sapira.

În acest moment sunt internați 56 de pacienți infectați cu virusul SARS-COV- 2, dintre care 12 se află la Terapie Intensivă.

„Este primul focar înregistrat în nou val la Spitalul Judeţean Galaţi, la Secţia Medicală 2. Sunt 7 cazuri din rândul pacienţilor. S-au luat măsuri pentru limitarea infectării şi a altor persoane”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al DSP Galaţi.

Citeste si: Medicamente eficiente împotriva COVID-19, lipsesc cu desăvârșire din România


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si