Medicamente eficiente împotriva COVID-19, lipsesc cu desăvârșire din România

În plină criză, cauzată de răspândirea coronavirusului, medicamente ce s-au dovedit eficiente împotriva covid-19, lipsesc din spitalele noastre.

Author: Diana Bostan marți 21 septembrie 2021 , 08:19

Medicamente eficiente împotriva COVID-19
Medicamente covid-19[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coronavirusul a creat panică în întreaga lume, în condițiile în care se răspândește extrem de ușor, iar numărul morților a ajuns la 4.694.578

de morți la nivel mondial. De la începutul pandemiei, au fost testate o serie de tratamente pentru a vindeca bolnavii de covid.

Tratamente eficiente, lipsesc din spitalele din România

Printre medicamentele ce nu sunt folosite la noi se numără anticorpii monoclonali, Favipiravir și Arbidol.   Dacă Favipiravir nu are o disponibilitate continuă, anticorpii monoclonali lipsesc cu desăvârșire.

Eficiența acestor medicamente a fost confirmată și de Profesorul universitar doctor Carmen Dorobăț,în emisiunea ”Sinteza Zilei”, însă depinde de evoluția bolii la fiecare pacient în parte.

Citeste si: Alexandru Rafila a anunțat cine este scutit de a prezenta certificatele verzi. Despre ce categorie de români este vorba

Singura explicație ar fi costurile prea mari ale acestor tratamente

Anticorpii monoclonali sunt administrați, de obicei, pacienților aflați deja la Terapie Intensivă, pe când Favipiravir și Arbidol se administrează la debutul bolii pentru formele ușoare și medii.

Pentru tratarea pacienților de covid-19, Ministerul Sănătății, a cumpărat o cantitate mare de Remdesivir, însă se spune că acest medicament ar fi eficient doar în tratarea cazurilor ușoare.

Citeste si: Lista celor 224 de localități în care incidența este mai mare de 3 la mie. Recordul de incidență, atins într-o localitate din Sibiu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si