Variola maimuței se extinde în Europa. Alte două țări au confirmat azi primele cazuri

Variola maimuței se răspândește cu rapiditate în țările europene: Franța și Germania au anunțat primele cazuri, în timp ce Marea Britanie a confirmat deja 20 de cazuri, iar Spania 30, potrivit BBC. În total, virusul a fost confirmat în 8 țări europene, dar și în Australia, Canada și SUA.

Author: Laura Macovei vineri 20 mai 2022 , 17:26

Variola maimuței se extinde în Europa. Alte două țări au confirmat azi primele cazuri

Variola maimuței se extinde în Europa. Alte două țări au confirmat azi primele cazuri

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Identificată inițial la maimuţe, virusul se răspândeşte de obicei prin contact direct şi se manifestă în general în Africa Centrală şi de Vest, înregistrându-se doar ocazional cazuri în afara continentului la persoane care călătoresc.

Cu toate acestea, potrivit agenției europene de control al bolilor, cazurile recente din Europa par să se răspândească de la o persoană la alta, fără vreo legătură directă cu Africa.

Citeste si: VIDEO- Un bărbat a fost tâlhărit în timp ce stătea pe o bancă de un adolescent de 16 ani. Tânărul i-a smuls telefonul din mână

Mai mult, autoritățile sanitare din mai multe țări au remarcat că variola maimuței se răspândește cu precădere în rândul bărbaților homosexuali sau bisexuali. Variola maimuței este o infecție virală rară, care este de obicei ușoară și de la care majoritatea oamenilor se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Virusul nu se răspândește ușor între oameni

Virusul nu se răspândește ușor între oameni, iar riscul pentru publicul larg este foarte scăzut, transmit autoritățile britanice, citate de BBC. În acest timp, tot mai multe țări europene au anunțat deja primele cazuri.

Franța a înregistrat, vineri, primul caz în regiunea Ile-de-France, a anunțat ministerul francez al Sănătății, potrivit Le Figaro.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 29 de ani, fără antecedente de călătorie într-o țară în care circulă virusul, au precizat autoritățile sanitare.

Alte confirmări au venit din Italia, care a anunțat azi două cazuri. Au urmat Germania, Belgia și Australia.

Cazuri în creștere în Marea Britanie Primul caz de boală în Marea Britanie a fost raportat pe 7 mai. Pacientul călătorise recent în Nigeria, unde se crede că a luat virusul înainte de a călători în Anglia, a declarat Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Citeste si: VIDEO- Variola maimuței în România. Un doctor vorbește despre potențiale pericole

De atunci, Marea Britanie a confirmat alte 20 de cazuri. Deși nu este niciun vaccin pentru variola maimuței, vaccinul împotriva variolei oferă 85% protecție, având în vedere că cele două virusuri sunt destul de similare.

Astfel, Marea Britanie a anunțat deja că a cumpărat stocuri de vaccin pe care îl oferă celor cu „niveluri mai mari de expunere” la variola maimuței.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si