Varza murată. Trucuri folositoare pentru ca varza murată să iasă perfect
Varza murată este extrem de gustoasă și nu trebuie să lipsească din unele rețete dar și de la delicioasele sărmăluțe, însă multe dintre gospodine fac anumite greșeli care împiedică varza să iasă așa cum trebuie. În continuare va oferim câteva trucuri folositoare pentru o varză murată delicioasă!
Varza murată. Butoiul de stejar se opărește și se lasă o zi cu apă și 1 kg de var nestins în el, ca să se curețe de impurități. Apoi butoiul se spală în câteva ape clocotite.
Pe fundul butoiului (așezat în pivniță) se presară un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui.
Varza murată. Un lucru de reținut este acela că nu toată varza este potrivită pentru murat. În plus, dacă folosiți varză murată în special pentru realizarea sarmalelor, trebuie ținut cont că nu toată varză este bună pentru această rețetă.
Este recomandat ca varză să fie de toamnă, cu frunza mai fină și mai subțire decât cea de vară. Căpățânile trebuie să fie pline, iar frunzele să fie neatacate de boli sau insecte. Este bine de știut ca varza bună pentru sarmale trebuie să aibă frunzele subțiri și fine, cu nervurile mai mici, căci altfel va va fi foarte greu să rulați umplutura. De asemenea, căpățâna trebuie să fie complet învelită, frunzele greu de desfăcut.
Un truc important la alegerea verzelor pentru murat ține de dimensiunea căpățânilor, care trebuie să aibă cel mult 20 de centimetri în diametru și nu mai puțin de 15 centimetri.
Varza murată. Secretul pe care puține gospodine îl cunosc este legat de vas, pentru ca varza murată să fie reușită.
Vasul trebuie să fie dezinfectat inițial cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. Astfel, doza recomandată este o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu la un litru de apă, scrie bzi.ro.